Diari La Veu del País Valencià
Els llauradors valencians en peu de guerra pel veto rus

RedactaVeu / EP / València.

Els representants dels sindicats agraris AVA i la Unió, Cristóbal Aguado i Ramón Mampel, respectivament, han reclamat a la Generalitat Valenciana que “pressione” el Ministeri d’Agricultura perquè trasllade a Brussel·les la necessitat d’incloure en les ajudes per a pal·liar el veto rus “tots els productes valencians” afectats.

Així com que advertisca que els 125 milions que ha disposat la UE com a compensació són “insuficients” ja que només el camp valencià va exportar a Rússia l’any passat per valor de més de 150 milions.

Aguado ha exigit que se’ls comunique el preu que rebria un agricultor per cada cultiu “amb eixes ajudes que diu Brussel·les que són suficients per a estabilitzar el mercat i mantenir la renda d’agricultors”. Els 125 milions són per a Mampel “irrisoris”.

D’aquesta manera s’han pronunciat tots dos dirigents sindicals després de la trobada que han mantingut aquest dimecres amb el secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Alfredo González, en la seu de la Conselleria. Aquesta trobada es produeix després que tant AVA com la Unió hagen alçat la veu demanant una trobada amb l’administració valenciana.

Referent a açò, Aguado ha reconegut que prèviament hi ha hagut contactes amb la Conselleria, encara que aquesta és la primera reunió oficial. Per la seua banda, Mampel ha assenyalat representen un sector amb suficient “embranzida” com perquè les conseqüències del veto rus siguen un “problema de Presidència” i ha apuntat que exporten més que la factoria de la Ford a Almussafes .

En resposta, el secretari autonòmic ha defensat que el Consell “treballa els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia” i que hi ha hagut trobades “extraoficials” amb el sector de manera “constant”. González ha agregat que la setmana vinent hi haurà trobades amb tècnics del Ministeri per a demanar una “dotació exclusiva i independent” dels 125 milions per als cítrics, el caqui i la magrana. “Açò és el que hem de lluitar amb Madrid”.

Comparteix

Icona de pantalla completa