Diari La Veu del País Valencià
Bankia registra pèrdues rècord de 19.193 milions d’euros en 2012
EFE / Madrid

A més, el banquer ha insistit en la presentació de resultats en què Bankia és “sòlida” i “està sanejada”, encara que ara “el repte és fer-la rendible”. A diferència del que ha ocorregut en altres nacionalitzades que s’han venut, i les ajudes de les quals “no es recuperaran”, Goirigolzarri ha considerat que el banc té “l’obligació i el compromís de fer-ho i així rendibilitzar la inversió de l’Estat”.

Goirigolzarri ha dit que el més lògic és que l’eixida de l’Estat del capital del banc es produïsca una vegada finalitze el pla de recapitalizació del grup, previst per a 2015. Per a aqueix any, el president de Bankia espera que l’Estat tinga ja diferents alternatives per a eixir de l’entitat, encara que abans, ha dit, “treballem per a posar-la en valor”. El banquer, que va arribar al grup després de la dimissió de Rodrigo Rato, ha reconegut que entre maig i octubre l’entitat va registrar “turbulències importants”, però a partir d’aqueix moment, la capacitat d’atraure clients i quota de mercat “està estabilitzada”.

La transformació de Bankia en els últims mesos “ha sigut radical”, ha assenyalat Goirigolzarri, per a qui la solvència del grup, que ha rebut una injecció milionària de fons públics, “no és inferior a la de cap banc d’aquest país”. Respecte a 2013, ha considerat que serà un exercici “complex i ple de reptes”, entre els quals es troba la implantació del pla de reestructuració de l’entitat, amb una reducció d’unes 1.100 oficines i uns 4.500 empleats, fruit d’un acord laboral que s’ha aconseguint “amb gran responsabilitat”.

Segons ha anunciat, el tancament d’oficines de Bankia començarà per les de Madrid i el País Valencià, amb l’objectiu que a finals de maig la xarxa d’aquestes dues regions estiga ajustada. Bankia va perdre 19.193 milions en 2012, període en el qual el grup BFA-Bankia va realitzar provisions i dotacions per 26.845 milions. Malgrat aquestes pèrdues, Goirigolzarri ha explicat que el balanç de l’entitat està “sanejatʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa