Diari La Veu del País Valencià
El PP continua atiant la guerra de l’aigua

RedactaVeu / la Ribera Alta

El secretari general dels socialistes de la Ribera Alta, Robert Martínez, manifesta que el Partit Popular de la Ribera s’ha donat compte ara de l’error d’aprovar el Pla Hidrològic del Xúquer, on figura un nou transvasament d’aigua a Alacant, al Vinalopó. I assegura que la guerra de l’aigua està servida i en safata de plata.

Segons Martínez, “eixos mateixos alcaldes que estigueren callats mentre es tramitava el PHN, seguint les instruccions que venien de la direcció del partit, és a dir, mentre l’exministre Cañete i el vicepresident Ciscar s’enduien l’aigua a Alacant (demarcació que controla políticament Ciscar), ara s’han adonat de la ‘cagada’, com ho defineix el president dels regants de la Manxa”.

Martínez afirma que la Ribera no te assignació d’aigua per a beure pero “sí que hi ha aigua perquè Ciscar se l’emporte a Alacant per a fer negocis. Eixa és la realitat que els socialistes advertírem per activa i per passiva”, mitjançant al·legacions al PHN i mocions en tots els Ajuntaments. A més, insisteix “però el PP i el vicepresident Ciscar havien de dur l’aigua al Vinalopó i així ho han fet. Caiga qui caiga, i qui ha caigut hem sigut nosaltres a la Ribera”.

Segons Martínez “mentre els agricultors riberencs estalvien aigua a traves de la modernització dels regadius, Ciscar arreplega tota eixa aigua i la portarà a la seua terra, a Alacant”. I continua, “oblida el Sr. Ciscar que l’aigua no funciona com les matemàtiques. L’aigua que resta del total, perquè s’ha estalviat en regadius (reg a manta), anava per filtració al Xúquer i a l’Albufera, i si se l’emporten a Alacant es perdran mes de 170 hm³ a l’any, amb les nefastes conseqüències mediambientals.

El líder dels socialistes de la Ribera Alta llança una oferta de diàleg al PP en la nostra comarca per a exercir accions conjuntes que siguen de veres. “Si el Partit Popular vol defensar els ciutadans de la Ribera, ha de donar suport a totes la reivindicacions i situar-se junt amb les organitzacions ecologistes que estan defensant el Xúquer, perquè siga un riu viu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa