Diari La Veu del País Valencià
Massiva mobilització de les PAH a Santa Pola
Xavier Mas i Sempere / Santa Pola

L’oficina, que compta amb seguretat privada, ha tancat les seues portes de forma immediata. Dins, un grup de clients, ha quedat retingut diverses hores. Un dels membres de la Plataforma, així mateix, assegura haver estat agredit per aquest personal de seguretat i haver patit una mossegada al braç.

En un primer moment, la Guàrdia civil ha anunciat que es deixaria entrar a negociar deu persones. Xifra que, posteriorment, ha rebaixat la direcció de l’entitat a dues. Un fet que ha provocat una forta escridassada i l’amenaça, per part de la PAH, d’accedir amb l’ús de la força. Finalment, s’ha acordat una entrevista amb el director de zona, qui, en el moment d’escriure aquestes línies, es trobava viatjant des de València.

La protesta ha mantingut un to festiu i crític. Els col·lectius han proferit els lemes habituals d’aquestes concentracions contra banquers, polítics i el sistema capitalista. A més, han omplit l’aparador de l’oficina amb adhesius i pancartes. Coordinat pel regidor de seguretat ciutadana, el dispositiu policial ha reunit sis vehicles de la Guàrdia civil i un més de la Policia local.

L’objectiu d’aquesta actuació, segons ha declarat el coordinador de les plataformes, José Andrés Berná Candela, a La Veu és fer visible la problemàtica dels 110 casos que gestionen amb Bankia. Un seguit d’expedients que, segons ells, s’haurien de solucionar fàcilment amb l’aplicació del codi de bones pràctiques de l’entitat, emparat pel Reial Decret Llei 6/2012 de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos.

Segons denuncien des de la PAH, Bankia es dedica a assetjar sistemàticament els clients per tal que paguen les seues hipoteques. Des de fa uns mesos, l’entitat ha establert un interlocutor per tal de resoldre aquestes situacions. Segons les plataformes, aquesta persona s’ha dedicat, pel contrari, a mentir-los i allargar els processos i ha causat, així, més dolor a les famílies afectades.

Aquesta situació de desprotecció dels usuaris ha portat al límit, segons indiquen les PAH, nombroses famílies. Ara, afirmen, no és difícil trobar nuclis familiars amb risc de desnonament i persones malaltes o amb afectacions mèdiques derivades de la seua situació amb el banc. La solució passaria, en qualsevol cas, per una negociació que ha estat possible amb altres entitats però no amb Bankia i que serviria, en definitiva, per alleujar situacions de drama social.

L’actuació de les PAH a Santa Pola fa renunciar l’interlocutor de Bankia

A les 14.30 hores, i després d’una hora i quaranta minuts de negociacions, s’ha pactat la renúncia del Director de recuperacions de la direcció territorial com a interlocutor davant la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. S’ha establert, a més, una reunió en el termini de dues setmanes. Hi assitiran els representants que designe la plataforma i un “responsable de rellevància” de Bankia.

La concentració s’ha acabat sense incidents i l’aparatós desplegament de forces de l’ordre –fins a catorze vehicles de Guàrdia civil i Policia local– s’ha retirat a la finalització de l’acte. Aquesta victòria provisional suposa un encoratjament pels membres de la PAH.

Comparteix

Icona de pantalla completa