Diari La Veu del País Valencià
Estudiants universitaris es posen en peu de guerra contra el capitalisme
Europa Press / València

La marxa, que estava prevista que arrancara des de la Facultat d’Història de la Universitat de València (UV) a les 12.00 hores, amb l’arribada dels manifestants que venien des de la Universitat Politècnica de València (UPV), s’ha endarrerit un poc més de mitja hora a causa de la pluja i el vent que han acompanyat tot el trajecte fins a la plaça de la Mare de Déu.

La pancarta ‘Contra el capitalisme l’estudiantat en peu de guerra!’ de l’Assemblea Interuniversitària obria la protesta al costat d’altres com ‘Des de les aules destruïm el capital, cap a la vaga general indefinida’, xiulets i el cant de consignes com “hui hi ha vaga, l’educació no és paga”, “menys corrupció i més educació”, “fa falta ja una vaga general” o “revolució”.

Des de l’Assemblea Interuniversitària han fet una ʹlectura positivaʹ de les dos jornades de vaga amb molt calat a Blasco Ibáñez i Tarongers i menys seguiment en algunes facultats com la Medicina, han admés. “La universitat que proposem s’ha de construir a poc a poc, des de baix, i no sols rebutjant el que se’ns imposa, sinó construint nosaltres un model educatiu plural i crític”, han defensat.

En arribar a la plaça de la Mare de Déu, han llegit un manifest en el qual han cridat l’atenció sobre ʺel punt insostenible al qual ha arribat la situació actualʺ: creixement de l’atur, especialment el juvenil, dificultat d’accedir a un habitatge digne, retallades en sanitat i “ja ni dret a la justícia”. Els atacs afecten també la universitat, han continuat, a causa de l’impagament i el deute històric de l’Administració valenciana amb aquestes. A això s’afegeix la “brutal pujada de les taxes universitàries, la reducció de beques, continus atacs a la nostra llengua, expulsió dels qui no poden pagar la matrícula i la reducció de professors”.

Per a l’Assemblea, “aquestes mesures no responen a la necessitat de fer front al pagament del deute, sinó que persegueixen objectius ideològics clars: no formar ciutadans conscients i crítics, sinó treballadors precaris i obedients”.

Comparteix

Icona de pantalla completa