Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia la inoperància del Consell i de Rajoy per defensar l’agricultura
RedactaVeu / València

El problema, no sols rau en el veto, sinó en la feblesa de reacció del govern central i del Consell, que no s’han alçat front a la minsa quantitat que destinarà Europa per pal·liar el que es deixarà d’ingressar i que, a més, exclou productes molt estesos al territori valencià, com els cítrics o el caqui.

Després de la reunió, en la qual els representants de Compromís en les diferents cambres han oferit presentar totes les iniciatives que les entitats agràries els facen arribar per a defensar els interessos dels llauradors valencians, la continuïtat de milers de llocs de treball i un sector econòmic encara important en moltes comarques del País Valencià.

Segons el responsable en matèria d’agricultura de Compromís en les Corts, Josep Maria Pañella, “des de Compromís denunciem la falta de contundència del govern valencià, tant del vicepresident Ciscar com també del president Fabra, de cara amb tot el que ha passat amb el veto de Rússia als productes europeus. La Unió Europea no respon als productes valencians i no respon perquè ni el Consell i tampoc el govern de Rajoy no han fet absolutament res perquè els valencians, com a mínim, no queden tan malament i no patisquen una baixada dels preus dels nostres productes”.

Per la seua part, l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha recordat que els propers dies 3 i 4 de setembre es reunirà la comissió d’Agricultura del Parlament Europeu i “des de Compromís hem demanat al president que incloga un punt urgent i extraordinari, referent a les conseqüències que tindrà el veto de Rússia als productes agrícoles europeus i els valencians en particular”.

Sebastià ha informat que des de Compromís, “es lluitarà des de dos fronts: Per aconseguir que els productes com els cítrics, el caqui o la magrana estiguen dins de les ajudes com altres productes com el kiwi que sí que cultiven els italians. Després, proposarem que la UE replantege la seua política exterior, que ha fet que els nostres agricultors paguen les conseqüències d’un conflicte en el qual no tenen ni part ni veu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa