Mònica Oltra: “Llombart ens deixa més preocupats sobre el rescat de l’Hospital de Manises"

“Abans d’eixir a fer-se fotos el Conseller hauria de saber què es deu i per quin concepte”
3 gener 2013 01:00h
Hospital de Manises
Redactaveu /Manises

“És una irresponsabilitat que el conseller no sàpiga encara el que té entre mans. Abans d’eixir a fer-se fotos per ahí el primer que hauria de saber el senyor Llombart és a què s’enfronta, quant deu la seua conselleria i en concepte de què”, diu la diputada. 

“Les paraules del conseller junt amb l’obscurantisme amb què des dels governs del PP s’ha tractat tot allò referent al cost real que té la privatització de la sanitat fan témer que el Consell es plegue a pagaments a les empreses que gestionen hospitals al marge dels cànon prèviament establert”, recalca Oltra

“Açò és simplement i planament cedir al xantatge que en este cas Sanitas està realitzant al govern valencià, o bé els paguen el que ells reclamen o el servei sanitari que reben els pacients es vorà greument trastocat”.

Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una sèrie de peticions de documentació per a conéixer els pagaments realitzats per la Generalitat a empreses de l’àmbit sanitari que gestionen centres hospitalaris o àrees de salut des del 2007 fins l’actualitat, així mateix s’ha reclamat la compareixença del Conseller de Sanitat per a explicar el pagament exigit per Sanitas a la Generalitat per la gestió de l’Hospital de Manises.

Segons Oltra “la manca de transparència sobre quant es paga realment a les empreses de sanitat per la gestió d’hospitals i àrees de salut és una prova més del fracàs absolut d’este model privatitzador que a mode de conillets d’índies va implantar primer el PP a la Comunitat Valenciana i ara està estenent a la resta del estat. Este és el problema del model privatitzat i privatitzador de la sanitat, que al final les empreses poden sotmetre a xantatges a l’administració perquè o cobren el que demanen o deixen sense servei tota un àrea de salut”.

next