Diari La Veu del País Valencià
Socialistes de quatre comarques exigeixen modificar el Consorci perquè no es duplique el rebut del fem
RedactaVeu / Ontinyent

Replantejar el Consorci de Residus per evitar que es duplique el preu del rebut del fem. Aquesta ha estat la principal petició que els socialistes de la Costera-la Canal, la Vall d’Albaida i la Safor realitzen al manifest conjunt que han presentat públicament a Ontinyent. Ho han fet després d’una cimera, en la qual ha participat l’Alcalde d’Ontinyent i secretari general dels socialistes de la Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; la vicesecretària general de la Vall d’Albaida, Eva Tormo; el secretari general de la Costera-la Canal, Xavier Simón; el vicesecretari general de la Safor, Voro Femenia; el portaveu del grup municipal de Xàtiva, Roger Cerdà, i el seu homòleg a Gandia, José Manuel Orengo.

Jorge Rodríguez destacava que ʺel Consorci que va nàixer amb vocació de tractar els residus de les comarques, però que ha esdevingut un desgavell fruit de la lluita interna del PP, ha acabat enfrontant els municipis per culpa de les seues decisions arbitràries. No s’entén que el Consorci multiplique per dos el preu del fem, i per això és necessari que es dissolga el Consorci i que es respecte el Pla de Minimitzacióʺ, assenyalava.

En l’acord intercomarcal, els socialistes han acordat reclamar, en primer lloc, el replantejament ʹimmediatʹ del Consorci de Residus del Pla Zonal X, XI i XII; la devolució dels diners cobrats als veïns de la Safor i la Canal-Costera que han hagut de pagar de més pel fem; obrir la negociació en les Corts per a la modificació del Pla Zonal i que cada mancomunitat puga desenvolupar el seu propi pla de residus; que es respecten els acords previs que possibiliten la gestió del fem per part de la Vall d’Albaida mitjançant el seu Pla de Minimització de Residus; i finalment que la Generalitat i la Diputació doten les indemnitzacions i compensacions que es pogueren produir com a conseqüència de l’execució d’aquest acord.

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent

ʺSom l’únic partit que té una única veu i un únic posicionament en aquest assumpteʺ, afegia Jorge Rodríguez, qui agraïa la implicació dels representants socialistes arribats de les tres comarques. També destacava: ʺhem d’aconseguir el millor per als veïns i veïnes, com també un respecte cap a les comarques, que es busque la millor fórmula i es dissolga un Consorci que ha generat més problemes que solucionsʺ

Xavier Simón, per la seua banda, assenyalava el President de la Diputació i Alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, com un dels principals responsables de la situació ja que ʺjuga amb moltes baralles, en un lloc diu una cosa i després en fa una altraʺ. Va acusar el PP de ʺvoler fer-nos pagar el doble en un moment especialment delicat per a la ciutadaniaʺ. Simón, a més a més, era taxatiu respecte el macroabocador de Llanera, ʺal qual, sempre direm noʺ.

Els socialistes elevaran aquest acord en les Corts i en la Diputació de València, tal com avançava José Manuel Orengo, qui reclamava ʺun nou acord en tot aquest assumpte que pose el comptador a zero, que respecte l’acord que existia per complir amb el Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, i la voluntat de la Costera perquè no hi hagen macroabocadorsʺ.

Orengo feia finalment un crit a la racionalitat: ʺSi tenim un Consorci que no executa les infraestructures, que ens cobra més car i que no aporta solucions, el millor és començar de nou i no fer allò que no siga positiu per als nostres pobles i ciutatsʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa