Ensenyament gratuït: La tornada a l'escola costa 716 (€) per xiquet al PV

Els valencians es gastaran quasi 50 euros més que l'any passat, segons un estudi de l'associació Tyrius
26 agost 2014 01:00h

Redactaveu / València.

Les famílies valencianes amb fills en edat escolar gastaran una mitjana de 716 euros per xiquet entre llibres, uniformes i material escolar per a l'inici de les classes, la qual cosa suposa un 6,3 % més que l'any passat, quan la despesa va ser de 673 euros.

Així ho va revelar  un informe de l'associació d'ames de casa i consumidors Tyrius, publicat per Levante-EMV, que cada any realitza un estudi sobre el cost per a les famílies valencianes per la tornada a l'escola.

Segons l'etapa escolar en què es troben els xiquets, el cost varia. La més cara és l'educació Secundària, que suposa una despesa mitjana de 899 euros per xiquet, i la més barata educació Infantil, en la qual les famílies hauran d'emprar una mitjana de 421 euros, a menys que el centre treballe la modalitat d'ensenyança per projectes, on no s'utilitzen llibres.

Per la seua banda, els estudiants de Batxillerat suposen aproximadament 848 euros de desembossament durant l'inici del curs, mentre que els estudiants d'educació Primària tindran una despesa mitjana de 698 euros.


 
next