Benestar Social i Servef incompleixen els seus compromisos de pagament amb els discapacitats

Els centres i serveis d'atenció continuen sense cobrar el 30% compromès per la Direcció General de Discapacitat en juny
26 agost 2014 01:00h
RedactaVeu / València

De res serveixen els compromisos de la Conselleria de Benestar Social amb les entitats gestores a les quals se'ls va prometre el pagament del 30% de l'ajuda anual en el mes de juny.

La Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres del País Valencià exigeix al Consell el pagament immediat d'aquesta ajuda, novament aquesta demora posa en greu risc la continuïtat d'alguns centres. Des del sindicat destaquen que les dificultats de finançament creditícia continuen i molts d’aquests centres ja no reben cap tipus d'ampliacions financeres.

Els treballadors són els qui continuen finançant la Generalitat Valenciana. El retard en el pagament implica que siguen ells els qui hagen de demanar crèdits, o dependre de l'ajuda de l'entorn familiar.

“És una situació insostenible i recurrent per a molts dels centres que són associacions de familiars amb una amenaça permanent en els últims tres anys de col·lapse en la gestió, per a moltes és impossible sostenir-se” adverteixen des de CCOO PV. Açò suposaria la pèrdua de l'atenció als usuaris i abocar a l'atur a molts treballadors del sector.

Són serveis públics prestats privadament, depenent de l'entitat per a la qual es treballa, "uns treballadors cobren i uns altres no". CCOO PV denuncia aquesta situació i reclama una solució urgent per a totes les entitats.

Com a exemple d'aquestes situacions tenim a APSA i APADIS a Alacant, amb impagaments als seus treballadors de 4-5 mesos, i diversos serveis mancomunats, consorciats i municipals, que han tornat a cobrar deutes de 4 o 5 mesos al juny, però que tornen a no cobrar juliol i, difícilment, agost. A més, són múltiples les entitats que deuen la paga extra als seus treballadors i els pagaments a proveïdors.

A tot açò, s'ha de sumar que aquestes entitats i altres empreses que gestionen centres especials d'ocupació i l'ajuda econòmica de la qual depèn del SERVEF no han cobrat res de l'any 2014 i el 50% de l'any 2013, la qual cosa els està abocant al col·lapse. Hi ha hagut que establir ERO i reduccions de plantilles en uns centres i el tancament d'uns altres.

Mentre la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, no para de recórrer centres, associacions, campaments... durant l'estiu, venent "la seua gestió" i el seu "bon fer", més valdria que visitara diàriament la Conselleria d'Hisenda perquè de manera immediata es pague tot el que es deu.


 
next