Diari La Veu del País Valencià
Pañella: ‘El menyspreu al patrimoni valencià del PP arriba fins a l’Arxiu del Regne’
RedactaVeu / València

El diputat responsable de temes culturals de Compromís, Josep Maria Pañella, ha registrat aquest matí una sèrie de preguntes adreçades a la consellera de Cultura, per tal d’esclarir les irregularitats que s’han registrat a l’Arxiu del Regne de València i que posen en perill els documents històrics valencians que es custodien a aquest centre.

Després de conèixer la denúncia feta pels treballadors de l’Arxiu del Regne de València, i que aquests han enviat un escrit a la consellera, Pañella ha preguntat per escrit a la titular d’Educació Cultura i Esports si des del seu departament tenien constància que l’aire condicionat de la sala de lectura, on els investigadors consulten els documents de l’Arxiu, està fora d’ús des de fa mes i mig i que els documents es consulten a 30 graus, deu més dels indicats per a la seua bona conservació.

Segons Pañella, “és lamentable el menyspreu que Consell manifesta i practica contra el patrimoni valencià. Ara és el torn de l’Arxiu del Regne de València, on es custodien documents de gran valor patrimonial i històric per al poble valencià i que estan en perill, perquè es trenquen els aires condicionats i la Conselleria passa olímpicament de reparar-los per garantir la bona conservació d’aquests documents. Aquestes coses sols passen ací, amb un Govern que practica el valencianisme de boqueta però que a l’hora de la veritat és el govern que més mal fa a tot allò que siga valencià”.

Pañella en les seues preguntes també requereix a la Conselleria saber quan es repararà l’aire condicionat de la sala de lectura on es consulten els documents històrics i si, a més, “van a analitzar-se els documents que s’han consultat en el darrer mes i mig per si la calor els ha afectat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa