Diari La Veu del País Valencià
El PP sols ha executat 5 obres de les 85 previstes contra inundacions
RedactaVeu / València

El portaveu dels socialistes valencians en matèria d’Infraestructures i Medi ambient, Francesc Signes, ha criticat que “la Comunitat Valenciana s’enfronta un any més a la gota freda amb el pla de prevenció d’inundacions a mig construir”.

Signes ha apuntat que l’anomenat PATRICOVA “es troba inacabat onze anys després de la seua aprovació”, i que a més va ser revisat l’any passat “després de dos anys de retard”. Així mateix, Signes també ha asseverat que del conjunt de les obres del pla, que preveu 151 intervencions en 52 municipis amb la finalitat de reduir el risc d’inundació, “la majoria estan per acabar i algunes ni tan sols han començat”.

En aquest sentit, el també diputat en les Corts del PSPV ha afirmat que, segons el repartiment de les 151 obres, “85 haurien d’haver sigut executades per la Generalitat, 20 per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, 13 conjuntament per la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i altres 33 a càrrec dels ajuntaments, diputacions o mancomunitats”.

No obstant açò, Signes ha denunciat que la Generalitat “és la que pitjor balanç presenta, ja que solament 5 obres de la seua competència estan completament executades i en servei, mentre que altres 13 estan construïdes parcialment o en obres i les 53 restants estan en processos incipients”. Per aquest motiu, Signes ha advertit que “el risc de riuades davant una possible gota freda per l’increment de la temperatura del mar és molt alt”.

D’altra banda, el portaveu socialista d’Infraestructures i Medi ambient ha sostingut que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer “presentava fins a setembre de 2011 un millor balanç amb un 88% d’execució, encara que des de llavors ha patit una aturada”, i ha criticat que s’ha arribat a anul·lar obres en fase de licitació, “com és el cas de les defenses del Xúquer a Albalat de la Ribera o la construcció de la presa de laminació del Xúquer a Sallent”.

Reclassificacions de terrenys amb el risc d’inundació

A més, el diputat en les Corts del PSPV ha denunciat que “a aquesta inacció de la Generalitat per a protegir vides i béns” cal afegir “l’aprovació de 113 plans de reclassificació de terrenys amb el risc d’inundació en tot el territori valencià” des de l’aprovació del PATRICOVA. Tot açò, segons anuncia Signes, “amb l’informe desfavorable de les confederacions hidrogràfiques del Xúquer i del Segura, que havien de justificar la inexistència d’aquest risc i en alguns casos sense ni tan sols demanar aquest document a l’organisme estatal competent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa