Diari La Veu del País Valencià
La Pilota Valenciana serà el primer esport declarat BIC

EP / València.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat que la Pilota Valenciana “serà el primer esport declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) de la Comunitat”. Serà divendres que ve quan la Generalitat li atorgue la màxima protecció prevista en la Llei de Patrimoni Cultural, “un tràmit en el qual el Consell porta temps treballant amb molta il·lusió”.

Fabra ha fet aquest anunci en la recepció a la Selecció Espanyola de Pilota Valenciana, en el Palau de la Generalitat, amb motiu de la celebració del VIII Mundial de Pilota a Mà, que se celebrarà del 2 al 6 de setembre a Massamagrell, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

“El 6 de setembre, Dia de la Pilota Valenciana, la celebració serà doble: el nostre esport autòcton per antonomàsia, propi i específic, protegit per la figura del BIC”, ha declarat Fabra, per a qui aquest esport és “un tresor del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.”

Així mateix, ha assegurat que la pilota conjumina “tots els valors lingüístics, culturals, socials i etnogràfics” del País Valencià i és “una de les bases del nostre sentir com a poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa