Diari La Veu del País Valencià
L’avançament del curs, ‘nou intent del Consell d’atacar l’educació’

RedactaVeu / València.

Dimecres 3 de setembre començarà el curs en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP. Aquest avançament del curs respecte d’anys anteriors busca un efecte propagandístic per part de la Conselleria d’Educació. STEPV vol recordar que, per primera vegada i no és casualitat, el calendari escolar no s’ha negociat en Mesa Sectorial, fet que ha propiciat la presentació d’un recurs per part del Sindicat.

Aquest avançament del curs tindrà efectes negatius per al sistema educatiu. D’una banda, el professorat interí i provisional només té tres dies per a presentar tota la documentació requerida per l’administració, que no és poca, en les respectives direccions territorials d’educació de cada província. Estem parlant de quasi 9.000 docents que han de presentar en eixos tres dies 12 documents diferents. Per tant, és preveu un col·lapse de les direccions territorials. I mentre aquest professorat està fent aquestes gestions, no pot preparar el curs en condicions per la precipitació en què comença enguany.

A això cal sumar la implantació de la LOMQE en 1r, 3r i 5è de Primària i en l’FP Bàsica. Una implantació precipitada perquè fins juliol no es va publicar el currículum de Primària. A més, la Conselleria va decidir unilateralment modificar els temps de les sessions i passar-los a 45 minuts en tots els cursos de Primària. D’aquesta manera, el professorat ha hagut de fer un esforç per adaptar tots els currículums als nous temps en menys d’un mes d’antelació.

Quant a l’FP Bàsica, la promesa de Conselleria que tots els centres que tenien PQPI serien substituïts pels nous títols d’FP Bàsica no ha estat així, com ja va denunciar STEPV al juliol.

Malgrat tot això, el Sindicat està convençut que el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat malgrat els intents de Conselleria que no siga així i d’intentar presentar una situació caòtica en l’inici de curs, especialment en l’ensenyament públic. Un intent de desprestigiar aquesta xarxa en benefici de la privada, clara aposta del govern del PP des que governa al País Valencià.

Un altre efecte negatiu de l’avançament del curs al 3 de setembre són les condicions de temperatura en què s’iniciarà el curs. Si es manté la calor que està afectant aquests dies al País Valencià, amb temperatures de més de 30 graus, com està previst, l’inici de curs serà encara més insuportable que els anys anteriors.

A més, la Conselleria no ha volgut atendre les peticions de molts centres quant a les retallades d’unitats per al curs 2014/15, especialment de línies en valencià. Aquest fet, preveu un inici de curs calent en aquests centres que mantenen les accions de rebuig a les retallades, com és el cas del col·legi Cremona d’Alaquàs, que ja ha anunciat accions el mateix 3 de setembre.

Per aturar totes aquestes mesures de desmantellament del sistema educatiu públic, STEPV proposa a la comunitat educativa una sèrie de mobilitzacions durant el pròxim curs i continuarà treballant per un canvi polític al País Valencià que pose fi a aquestes polítiques en l’àmbit educatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa