Diari La Veu del País Valencià
Les bandes no tocaran a Mestalla fins que el club no canvie la normativa

RedactaVeu / València

Amadeo Salvo, president del València CF, va valorar en l’entrevista la presència de la FSMCV que va constatar que no existeix una proposta definida ni un projecte concret que traslladar dins del termini i en la forma escaient a les bandes de música que assistirien als pròxims partits i que necessiten preparar la seua participació i les peces que han d’interpretar.

Pedro Rodríguez, vicepresident de la FSMCV, va manifestar després de la reunió que “un projecte que beneficie a ambdues parts no hauria d’improvisar-se i que, possiblement, aquesta decisió pot ser un error estratègic per a la marca València CF perquè en diferents fòrums i enquestes una àmplia majoria de la societat recolza la presència de les societats musicals a Mestalla”.

Així mateix, Rodríguez va afirmar que “no cal ser ser un expert per a veure la importància que té per a un club o una empresa associar-se a un moviment associatiu que conformen centenars de milers de persones” i va reiterar “la disposició de la Federació a mantenir una interlocució amb el col·lectiu i a elaborar una proposta consensuada que done valor afegit a ambdues parts. No parlem de xafar la gespa o no”.

Una dada que ajuda a situar la importància d’aquest col·lectiu és que caldria un aforament 5 vegades superior a l’estadi de Mestalla (55.000) per a donar cabuda a les 300.000 persones que ho componen directament, encara que es podria parlar d’una ‘família’ musical entorn del milió de persones.

Un altre, és que el nombre de socis de les societats musicals és 6 vegades major que la massa social del València CF (35.000), dues vegades més que la del Reial Madrid (97.000) i superior a la del FC Barcelona (173.071).

La Unió de Quart de Poblet no assistirà al partit que enfronta el València i el Màlaga, hui divendres, després de 20 anys d’actuacions de més de 300 societats musicals i el pas de 30.000 músics per l’estadi.

Altres bandes de música estan a l’espera de rebre el protocol per a considerar la seua participació.

Comparteix

Icona de pantalla completa