Diari La Veu del País Valencià
El Consell exigeix a l’AVL que rectifique i que distingisca entre valencià i català
RedactaVeu / València

Segons ha assegurat la consellera d’Educació i Cultura i portaveu de l’executiu, María José Catalá, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, el govern autonòmic està “totalment d’acord amb Santamaria” i sol·licita la citada rectificació sobre la base d’un informe del Consell Jurídic Consultiu.

El conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaria, va afirmar recentment que la Acadèmia Valenciana de la Llengua “mai va haver de deixar de ser una acadèmia de la llengua valenciana que defensara a ultrança” el valencià com a “principal senyal d’identitat del poble valencià”.

En conseqüència, Catalá ha insistit que espera que la Acadèmia modifique aqueixa definició i en què “tot el Govern” està d’acord amb aqueix pronunciament.

En cas que no realitzara la correcció reclamada “ja es plantejarien les mesures a adoptar”, però, “en principi, optem pel consens i pel diàleg”, ha afegit.

Preguntada pel recurs que Escola Valenciana presentarà davant el Tribunal Superior de Justícia valencià contra un decret de currículum de Primària que, al seu judici, “margina l’aprenentatge i la competència lingüística en valencià i el plurilingüisme educatiu”, Catalá ha defensat la legalitat d’aquest decret.

“Pensem que el decret és correcte, compta amb l’aval del Consell Jurídic Consultiu i l’AVL. Crec que Escola hauria de col·laborar més amb l’administració contra el fracàs escolar”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa