Diari La Veu del País Valencià
Podem denuncia el Govern per utilitzar el Convent de Sant Doménec com a quarter
RedactaVeu / València

El Govern espanyol, “incomplint El Conveni, utilitza el Convent de Sant Doménec de València, declarat Monument Històric Artístic en 1931 i BIC. en 1999, així com el seu espai immediat, amb finalitats militars, i hi situa l’Estat Major Nacional de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, així com altres dependències i unitats del Ministeri de Defensa.”

En aquest espai urbà, sense protecció, “ni cap defensa, el Govern posa en perill la vida dels militars i dels ciutadans i, en risc de destrucció, el nostre patrimoni històric cultural i artístic”.

Tal com és preceptiu, “exigim al Govern, a través de la secretària d’Estat de Cultura, l’eliminació dels usos militars de béns declarats Bé d’Interès Cultural i els seus voltants, incompatibles amb les mesures de protecció establides en el Conveni”.

Transcorreguts tres mesos d’inacció, seguint el protocol legislatiu, Podem Patrimoni presentarà demanda contra el president Mariano Rajoy i el Govern espanyol davant l’Organització de Nacions Unides (ONU).

Comparteix

Icona de pantalla completa