Diari La Veu del País Valencià
40.000 euros de la Generalitat i La Caixa per regenerar La Mariola

Natxo Lara / AraMultimèdia / Alcoi

L’entitat financera La Caixa i la Generalitat han invertit des de 2006 més d’un milió d’euros en actuacions mediambientals en la Serra de Mariola, i per als pròxims temps, destinaran 40.000 euros per a restaurar i millorar el paisatge de la Serra. A banda d’aquesta funció, el programa dóna faena a 6 persones aturades de llarga durada o amb problemes diversos.

Així ho ha explicat la directora general del Medi Natural, Salomé Pradas amb la directora de l’Àrea de Negoci de La Caixa de Pensions de Barcelona, Maria Teresa Martínez Villa. Aquest programa forma part del conveni de col·laboració de les dues entitats per millorar els espais naturals del País Valencià.

A banda de les funcions mediambientals, el programa donarà faena a 6 persones amb problemes. Es donarà prioritat a persones amb risc d’exclusió social: aturats amb més de 50 anys, exreclusos, exdrogaddictes i dones en situació extrema; tots ells formen part del programa Incorpora de l’Obra Social de La Caixa.

Zones afectades

El programa es centra en 10 hectàrees cremades a la zona del Mas de Galbis, que es va cremar a l’incendi de 1994. Es trituraran els matolls de forma selectiva per millorar les condicions de les espècies d’interés. També s’aclariran i es podaran els arbres. També es trituraran les restes forestals a la mínima expressió perquè no es convertisquen en risc d’incendi. Finalment, es recolliran les restes forestals i es senyalitzarà l’obra.

La directora general del Medi Natural, Salomé Pradas, acompanyada pel director dels parcs de la Mariola i de la Font Roja, Nacho Palmer. ha destacat la importància del treball realitzat per part del Consell amb La Caixa perquè “des de 2006 s’ha invertit més d’un milió d’euros en La Mariola per augmentar la biodiversitat a més de per enriquir el paisatge i eliminar vegetació que podria provocar incendis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa