Diari La Veu del País Valencià
José Miguel García Cortés serà el nou director de l’IVAM

EP / València.

José Miguel García Cortés serà el nou director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), en virtut de la decisió presa pel jurat d’experts encarregat d’avaluar les candidatures al càrrec, després que Consuelo Ciscar demanara al març deixar el càrrec per qüestions de salut i fóra cessada el passat mes d’abril.

Segons han informat fonts de la Conselleria de Cultura, García Cortés és llicenciat en Filosofia per la Universitat de València i doctor en Filosofia per aquesta mateixa institució.

Des de 1991 i fins a l’actualitat és professor titular de diferents assignatures sobre l’art modern i contemporani en la facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

En matèria d’idiomes, un dels requisits exigits per a optar al lloc, el que serà nomenat pel Consell Rector de l’IVAM com a nou màxim responsable del museu acredita el coneixement d’anglès, francès, a més del castellà i el valencià com a llengües maternes.

Pel que fa a la seua experiència en la gestió i direcció de centres d’art, ha sigut director fundador de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló de 1998 a 2003, director de la sala La Gallera de 1997 a 1998 i coordinador de l’Espai d’Art Contemporani de l’Ajuntament de València de 1986 a 1990.

Així mateix, ha publicat treballs com ‘Metròpolis visionàries. Les ciutats que mai van existir’ (en impremta), ‘Altres ciutats possibles’, editat per l’IVAM en 2012, ‘Desitjos, cossos i ciutats’ (2009) o ‘Polítiques de l’Espai. Arquitectura, gènere i control social’ (2006).

García Cortés és membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art des de 1987 i de l’Associació Valenciana i Espanyola de Crítics d’Art des de 1986.

Comparteix

Icona de pantalla completa