Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria no abona els nous sexennis del professorat
RedactaVeu / València

STEPV, en tindre constància d’alguns casos, ha fet una enquesta entre l’afiliació per comprovar si era una situació puntual o generalitzada. De les més de 200 respostes de l’afiliació, només en cinc casos afirmaven haver cobrat. La resta de casos, als quals els corresponia el cobrament del nou sexenni, han contestat que Conselleria no els l’havia ingressat en la nòmina d’agost.

Cal recordar que el Decret Vela, de gener de 2012, retallava a la meitat els sexennis que estaven cobrant els docents funcionaris de carrera i anul·lava el cobrament dels nous sexennis que es completaven durant la vigència del decret, és a dir, fins al desembre de 2013.

Un acord en octubre de 2013, entre la Conselleria de Funció Pública i tots els sindicats de la Mesa General de negociació, excepte Intersindical Valenciana, establia una pròrroga rebaixada del Decret Vela. En aquest acord, es recuperava un 25% del sexenni retallat i es reprendria el reconeixement del sexenni en juliol de 2014 i l’abonament en 2015, tal i com establia un nou decret sobre sexennis, acordat a esquenes d’STEPV i del professorat pels mateixos sindicats signants en les vacances de Pasqua.

D’aquesta manera, “en una setmana s’incompleix el compromís de l’administració de reprendre la carrera professional en funció pública i l’abonament dels nous sexennis en el sector docent”.

STEPV exigirà a la Conselleria d’Educació l’abonament immediat dels nous sexennis i iniciarà una campanya de reclamacions en cas que no es produïsca aquest pagament pròximament.

El Sindicat acudirà dilluns a Conselleria a plantejar aquestes demandes i n’informarà al professorat del resultat de les gestions.

Comparteix

Icona de pantalla completa