Diari La Veu del País Valencià
230 escoles i 13.000 alumnes de Primària participen en el programa ʹPilota a l’Escolaʹ
RedactaVeu / Alzira

ʺEn aquesta edició 2012-2013 del programa Pilota a l’Escola participaran un total de 230 col·legis a tot el territori, 140 més que en l’edició anterior, i està prevista l’assistència d’uns 13.000 alumnes de 4rt de Primàriaʺ, ha explicat el conseller de Governació, Serafín Castellano, durant la presentació del programa Pilota a l’Escola al CEIP Federico García Sanchiz d’Alzira. També ha assistit el president de la Federació Valenciana de Pilota, Daniel Sanjuán, el director general d’Esports, Mateo Castellá i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas.

Castellano ha assenyalat que més de 25.000 xiquets i xiquetes han participat en aquest projecte des que va nàixer l’any 2005, la finalitat del qual és ʺdonar a conéixer als alumnes valencians l’esport autonòmic de la pilota valenciana i acostar-la així a les noves generacionsʺ, i ha afegit que, des de llavors, s’han celebrat 450 activitats.

Com a novetat, s’ha canviat la part teòrica, facilitant a l’alumne el contacte directe amb el jugador professional, a través de la figura de ʹl’Alumne-Periodistaʹ.

Presentació del projecte al CEIP Garcia Sanchiz d’Alzira
En aquest sentit, la secció denominada Alumne-Periodista consisteix que els alumnes realitzen una entrevista al professional encarregat del curs. ʺD’aquesta manera, els xiquets coneixeran la història i els orígens de la pilota i les principals característiques de la millor manera possible, de la mà dels nostres professionalsʺ, recalcà.

A més, el conseller ha ressaltat que una altra de les novetats al final del curs consistirà en una competició, en la qual podran participar tots els col·legis que estiguen interessats. Aquest campionat es jugarà en la modalitat de ʹraspallʹ i, a nivell comarcal, les escoles s’agruparan per zones, tenint com a seu els trinquets de la comarca.

D’aquesta manera, tots els alumnes que no hagen entrat mai en aquestes instal·lacions, tindran l’ocasió de conéixer-les i jugar-hi una partida.

Comparteix

Icona de pantalla completa