Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix la celebració immediata del debat de l’estat del País Valencià
RedactaVeu / València

El portaveu del grup socialista ha exigit “celebrar de forma immediata el Debat de l’Estat del País Valencià” i ha lamentat que “el Consell ja no siga capaç de posar solucions a la greu situació que vivim perquè s’ha convertit en un govern interí en vacances permanents”.

El síndic del grup socialista en les Corts, Antonio Torres, ha anunciat aquest dilluns que els socialistes exigiran la celebració “immediata” de la Junta de Síndics “per a poder celebrar com més prompte millor el Debat de l’Estat” del País Valencia “i començar a solucionar com més prompte millor els greus problemes a què s’enfronten els valencians”.

En aquest sentit, Antonio Torres ha denunciat que “mentre el curs escolar comença abans i malament, el PP es nega a arrancar el curs polític, que és el que hauria de començar bé i prompte”.

‘Precipitació’ en l’inici del curs escolar

“Fins i tot en contra del criteri de tota la comunitat educativa, pares, professors i experts, el Consell s’ha obstinat a avançar i precipitar l’inici del curs escolar, amb l’important caos que açò suposarà”, ha indicat el portaveu socialista, per a qui, no obstant açò, “el que hauria de començar de forma immediata per a poder atendre els nombrosos problemes pendents de solució” als quals s’enfronta el País Valencià, “és el curs polític”.

“El Consell i Fabra pretenen estar de vacances permanents, però des del PSPV no li ho permetrem perquè hi ha situacions que requereixen d’una solució immediata”, ha assenyalat Antonio Torres.

“Ja ha passat l’estiu i no obstant açò el Consell segueix sense saber què fer amb temes com la famosa entrevista de Montoro amb els empresaris valencians o amb una altra encara més important que és la de Fabra amb Rajoy per a exigir-li que d’una vegada per sempre respecte el País Valencià i ens done els recursos que necessitem”, ha insistit el síndic socialista per a qui el problema “fonamental” és que aquest és un “executiu interí i intervingut, que ja no actua com un govern valencià, sinó com a delegats del govern de Rajoy”.

Per açò, des del PSPV han apuntat que el primer ple d’aquest període de sessions, que ha de coincidir amb el Debat de l’Estat del País Valencià es produïsca “al més prompte posible” perquè si el PP i Fabra no són capaços de posar solució a la situació d’emergència en la qual han deixat les comaques valencianes, puguem ser la resta de forces els qui comencem a treballar pels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa