Diari La Veu del País Valencià
Educació precipita un nou inici de curs marcat per la improvisació
RedactaVeu / València

Segons CCOO la mesura de precipitar l’inici de curs al 3 de setembre només pot qualificar-se de lamentable maniobra electoralista en un context de feblesa política i àmplia contestació social. És sens dubte clar que aquesta mesura no respon a cap criteri pedagògic. No és cert que per començar abans les classes, ni que per augmentar diversos dies el calendari escolar anual es milloraran els resultats escolars. Aquestes no són mesures serioses contra el fracàs escolar. Són una broma de mal gust mentre es mantinguen els elevats ràtios per aula fruit de la política de retallades de la Conselleria.

Pel que fa a l’entrada de la LOMQE en les aules, Xelo Valls, responsable d’ensenyament públic de la FE CCOO PV, ha explicat que “la LOMQE és una llei segregadora i classista contrària a una escola de qualitat amb capacitat d’integrar a tots i totes. Per això una altra lamentable novetat d’aquest inici de curs és la seua implantació en alguns cursos de Primària, i la FP bàsica als centres de secundària”. Ha assenyalat que una quarta part del professorat valencià de l’ensenyament públic canviarà de centre de manera provisional aquest curs.

Pepa Ramis, responsable d’ensenyament concertat de la FE CCOO PV, ha manifestat que “la Conselleria d’Educació està convertint en costum publicar en plenes vacances la modificació de concerts educatius. El retard d’enguany és especialment greu, perquè el curs comença abans, i els centres han hagut de matricular l’alumnat sense tenir la resolució definitiva sobre les unitats concertades amb les quals comptaran al setembre”. També ha denunciat la reducció d’unitats i els acomiadaments de treballadors i treballadores en el sector.

Enfront de les imposicions no és possible la resignació i des de la Federació d’Ensenyament de CCOO animem a la resistència activa per tombar la LOMQE i, mentrestant, limitar al màxim els seus efectes perjudicials. “Hem preparat l’entrada de la LOMQE al sistema educatiu valencià amb propostes de resistència educativa i indefinida, que es concreten en el nostre ‘manual de resistència’ ”, i amb l’impuls de la “xarxa de centres educatius democràtics”. La defensa de l’educació no segregadora ha de prendre cos centre a centre.

A més la FE CCOO PV impulsarà les mobilitzacions unitàries en defensa de l’escola pública i en defensa de l’educació de tots i totes.

Comparteix

Icona de pantalla completa