Diari La Veu del País Valencià
Col·lapse en les Direccions Territorials d’Educació
Redactaveu / València

Tal i com preveia el sindicat STEPV, aquest matí les Direccions Territorials estaven ‘col•lapsades’ pel professorat interí i provisional que ha de presentar la documentació d’inici de curs. De fet, aquest matí les direccions territorials han presentat cues de professorat que sobreeixien dels edificis.

Aquesta situació, que es repeteix tots els anys, s’ha empitjorat enguany, segons STEPV, per l’avançament del curs, ja que el termini per a presentar la documentació s’ha reduït a només dos dies, perquè dimecres comencen les classes.

En aquest sentit, quasi 8.000 docents han de presentar 14 documents en dos dies, segons el Sindicat, qual “la immensa majoria d’aquesta documentació ja la té Conselleria d’anys anteriors -titulació acadèmica, dades personals, etc.-, la qual cosa fa incomprensible que cada any es torne a sol•licitar per part de l’administració tota aquesta documentació de nou”.

Com ja va advertir el Sindicat, “aquesta situació provoca el col•lapse de les direccions territorials i que el professorat no estiga en el seu centre de treball preparant les classes i l’inici de curs, que enguany, a més, s’ha avançat injustificadament”.

Quant a l’inici de curs, el Sindicat denuncia que l’avançament del curs afecta les condicions laborals i de prevenció de riscos laborals, perquè si es mantenen les actuals temperatures, “se superaran els nivell marcats per la legislació”.

A més, segons les mateixes fonts sindicals, “dos dies no són suficients per preparar en condicions les classes, i més amb la implantació dels nous currículums i horaris en primària i l’FP Bàsica”. Així i tot, com sempre, el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat, per la professionalitat del professorat.

Tot plegat, i com ja va denunciar el Sindicat, la Conselleria i el Govern valencià “pretenen entrebancar i desmantellar el sistema educatiu públic, per justificar la privatització de l’ensenyament, com estan fent en altres àmbits”.

Sexennis

D’altra banda, el Sindicat ha pogut conéixer el motiu pel qual la immensa majoria del professorat no ha cobrat el nou sexenni en aquest mes d’agost, tal i com estava previst.

Mentre que el professorat de les comarques del nord sí que l’ha cobrat, els de la demarcació d’Alacant i València no. Això es deu, segons fonts de Conselleria, al retard en què es va fer arribar a intervenció econòmica l’abonament d’aquest complement de formació.

Segons Conselleria, és molt possible que fins a la nòmina d’octubre no s’abonen els nous sexennis a aquest professorat perquè la nòmina de setembre s’abona automàticament i s’hauria de modificar, sense l’autorització d’intervenció econòmica.

L’abonament coincidiria, per tant, amb l’aniversari de la signatura de l’acord de retallades, que STEPV-Intersindical Valenciana no va signar, que prorrogava fins a juliol l’abonament dels sexennis.

STEPV ha anunciat que pressionarà la Conselleria perquè el pagament es realitze en setembre, “com a molt tard”, i denuncia els retards per part de Conselleria en els pagaments, que ja coneixien des de la signatura de l’acord en octubre que retardava aquest abonament a juliol de 2014, en lloc del mes de gener, tal i com estava previst per la finalització de la vigència del Decret Vela.

Comparteix

Icona de pantalla completa