Diari La Veu del País Valencià
Educació paga a les escoles de música el finançament pendent de 2012
RedactaVeu / València

La FSMCV va alertar, a principis d’agost, que el 39,2% d’aquests centres sense ànim de lucre adscrits a les societats musicals no havia cobrat i que s’havia anat abonant el finançament, amb les competències en la Conselleria de Governació i Justícia, però considerava que el ritme dels pagaments era poc raonable.

Les societats musicals han rebut amb alleujament el pagament davant la greu situació amb la qual afrontaven el començament del nou curs ja que molts d’aquests centres d’educació no reglada, no confondre amb centres de música autoritzats i conservatoris, deuen diversos mesos als seus professors i la majoria han hagut d’arbitrar fórmules de finançament amb entitats bancàries per a poder fer front a les despeses, cosa que els ocasiona un perjudici econòmic pel pagament d’interessos.

Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, ha manifestat que “la consellera Maria José Català ha sigut sensible amb la situació de les escoles de música i ha entès que calia resoldre amb urgència aquest retard”. A més, Almeria ha afirmat que “li traslladarem la importància, per a l’estabilitat de l’ensenyament musical, d’establir fórmules que agiliten el cobrament”.

La FSMCV espera abordar amb Català el trasllat de competències a aquest departament des de la Conselleria de Governació i Justícia, realitzat al juny després del cessament de Serafín Castellano, i els compromisos pendents adquirits per diferents responsables del Consell en els últims anys.

Dos d’ells són, la “modificació pressupostària” d’un milió d’euros per a compensar la minoració del finançament de les escoles de música en 2012 que va passar de 4,5 milions a 3,5 i que Castellano va afirmar es realitzaria, i l’abonament de 200.000 euros corresponents a la plataforma tecnològica.

Comparteix

Icona de pantalla completa