Diari La Veu del País Valencià
EUPV denunciarà a les Corts el decret de primària que ‘arracona el valencià’

RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha volgut mostrar el rebuig d’EUPV al nou decret de primària que el Consell vol aplicar a partir del 3 de setembre als col•legis del País Valencià “i que tindrà com a efecte una disminució de les hores lectives en valencià”.

En aquest sentit, Tormo ha assenyalat que té previst registrar una bateria d’iniciatives parlamentaries a les Corts Valencianes perquè la Conselleria d’Educació “done compte del que solament pot ser catalogat com un atac sectari al valencià”.

El representant d’EUPV ha volgut valorar la decisió d’Escola Valenciana de dur als tribunals aquest decret, “compartim plenament el motiu de presentació del recurs, Escola Valenciana té tot el suport d’Esquerra Unida en la defensa del valencià a les nostres aules”.

“Aquesta política monolingüe, com ben bé han apuntat des d’Escola Valenciana, atempta clarament contra el nostre Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i

Ensenyament en valencià (LUEV), qüestió que fa més greu la situació, donat que és el mateix govern autonòmic el que està conculcant la nostra normativa en matèria lingüística”, assegura el diputat, “esperem que els tribunals donen la raó a aquest recurs, i eviten l’aplicació d’una política valencianicida”.

Tormo ha acusat la Conselleria d’Educació i la seua màxima responsable, de voler fer fora el català del sistema educatiu públic, amb el “clar objectiu” d’assentar una “castellanització de la societat valenciana” que ja va apuntar Wert quan va parlar de castellanitzar els alumnes catalans. Ací no fa falta que vinga el ministre, ja tenim l’enemic a casa”, ha manifestat.

El parlamentari afirma que és “molt trist” que el nostre govern “en lloc de potenciar la nostra llengua, i convertir el valencià en la llengua vehicular del nostres sistema d’ensenyament, es trobe embarcat en una croada, per convertir-la en un aspecte residual, merament accessori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa