Diari La Veu del País Valencià
Diaris en paper solament els caps de setmana?

www.directe.cat.

Tot dependrà segons diu l’empresa editora de com funciona l’experiència a les Illes, però sembla evident que editar en paper amb estructures cares no surt a compte. L’anunci fet a l’edició d’aquesta setmana de l’Ara Balears és un primer símptoma de la difícil situació de la premsa en paper que veu reduïda la venda d’exemplars mes rere mes.

Llegint la notícia en treus la conclusió que el diari ARA pot ser el primer que deixi d’editar en paper a Catalunya els dies entre setmana, i tant sols editi edicions en cap de setmana, una petita revolució que podria portar a decisions en aquest sentit en altres rotatius que passen per greu crisi econòmica.

Augment dels diaris en bars, llocs públics i altres indrets

Ho podem veure cada dia, un augment de la presència dels diaris en bars, cafeteries i restaurants degut a la demanda dels clients que fins fa poc compraven el diari i que ara aprofiten l’hora de l’esmorzar, cafè o el dinar per llegir-ho gratuïtament.

La davallada de vendes és més que evident, el que fa pensar en canvis en les edicions en paper, sembla que l’empresa editora del diari ARA va per davant, i ja ha oficialitzat a partir del 15 de setembre solament edicions en paper els caps de setmana a les Balears, com ja va fer en l’edició del País Valencià.

Si la resposta és positiva el diari ARA també ho té previst fer-ho a la seva edició principal a Catalunya.

Les Illes seria el camp de proves de l’experiència, si tot anés mínimament bé, es podria traslladar a l’edició principal del darrer diari nascut en català al país. Una veritable revolució.

Comparteix

Icona de pantalla completa