Diari La Veu del País Valencià
L’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta, s’autoinculpa davant el jutge
EFE / València

Oltra, preguntada en roda de premsa per l’autoinculpació de l’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta, davant el jutge que investiga el desviament d’almenys 25 milions d’euros en la depuradora de Pinedo (València), ha assenyalat que el més rellevant d’aquest testimoni és que vincula “el cas Emarsa amb el finançament presumptament irregular del PP a la ciutat de València”.

“Ací hi ha molt més que investigar que un saqueig d’uns avariciosos que es repartien diners per a viure millor, ací cal investigar la relació que té açò amb el finançament del PP a la ciutat de València, i si aqueix finançament ha sigut irregular o no”, ha destacat.

La parlamentària de Compromís ha assenyalat que tot açò “apunta directament a la línia de flotació de l’alcaldessa de València, Rita Barberáʺ, que en opinió seua ja té “massa dits que apunten cap a la gestió presumptament il·legal i fraudulenta dels diners a la ciutat de València del PP”.

Així mateix, ha apuntat cap a Aigües de València i ha assenyalat que no descarta que tinga “alguna cosa a veure amb açò”, perquè aquesta empresa ha sigut “la més beneficiada finalment de tot el procés d’Emarsa, ja que s’ha fet al final amb la gestió de la depuradora de Pinedo, que és la joia de la corona”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha reclamat a la Fiscalia que òbriga una recerca per presumpte finançament irregular del PP de la ciutat de València. Ribó exigeix en un comunicat al regidor d’Hisenda, Silvestre Senent, que done explicacions als ciutadans perquè dues persones “ja han corroborat el pagament de diners per al PP provinents de la depuradora de Pinedo, un fet gravíssim que indicaria, presumptament, el finançament irregular del PP de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa