EUPV amb les escoles del Nord del país

Tormo (EUPV) ha defensat l’educació pública al CEIP Herrero coincidint amb l’obertura del curs escolar
3 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / Castelló.
 
El diputat d'EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha participat en el començament del curs escolar 2014-15 per a donar suport a la lluita en defensa de l’educació pública, laica i en valencià amenaçada pels continus atacs del Partit Popular. En concret, ha compartit el matí amb les mares, pares i docents del CEIP Herrero de Castelló, un dels centres afectats per les retallades i que més han contestat les mesures del PP.

El parlamentari ha volgut criticar la mesura d’avançar fins al dia 3 de setembre l’obertura del curs, “una mesura electoralista i propagandística que no té en compte les necessitats de l'alumnat ni dels centres a l’hora de planificar l’any acadèmic. De nou, la consellera Català anteposa criteris partidistes  sense tindre en compte la realitat objectiva del nostre sistema educatiu”.

Tormo recorda que la direcció d’aquest centre públic d’ensenyament va dimitir en bloc davant la supressió de línies en valencià, practicades de manera unilateral per la Conselleria d’Educació, “una situació inaudita en la història de l’educació pública a les nostres comarques, una greu manca de diàleg que ha portat a una confrontació entre el govern i el món educatiu”.
 

“La situació de l’ensenyament públic a les comarques del Nord és absolutament caòtica, amb 50 milions d’euros que han sigut desviats cap als centres privats mentre el deute als centres públics és de 5,5 milions, 4.400 alumnes en barracons amb un mapa escolar de 2004 que solament existeix sobre el paper, la regressiva  LOMQE, disminució de les beques, atacs continus al valencià, expulsió del sistema de 500 docents en els últims anys”, afirma Tormo,  “aquest any serà decisiu per a aturar aquesta ofensiva conservadora contra l’educació de tots i totes”.

El diputat finalitza lloant la lluita de la marea verda en defensa del nostre ensenyament públic, moltes vegades en condicions molt difícils, “una lluita que és la de tota la societat, perquè sense educació pública de qualitat estem hipotecant el nostre futur com a societat”.

 
 
next