Diari La Veu del País Valencià
La salut de professors i alumnes, en perill per les altes temperatures

RedactaVeu / Dénia.

El coordinador comarcal d’EUPV, Òscar V. Ramírez Sales, ha assegurat que: “La conselleria amb l’avançament del curs escolar posa en risc la salut tant dels treballadors com de l’alumnat de la Marina Alta”.

Per a Ramírez “les altes temperatures poden provocar malalties professionals i risc molt greu per l’alumnat, ja que la majoria dels aules no estan preparades per als temperatures de la primera quinzena de setembre”. Segons la legislació laboral la temperatura d’una aula no pot passar de 27 graus”.

“A més encara falten molts professors/es, ja que no s’han fet les substitucions. Aquest inici de curs, està essent com sempre, un desastre, sumant les ocurrències de la Conselleria, com ara començar el 3 de setembre”, ha afirmat.

El Reial Decret 486/1997 (BOE 23-4-97)

Estableix les disposicions mínimes de seguretat i salut que han de complir els llocs de treball, entre elles la temperatura. En compliment d’aquesta norma, l’Institut de Seguretat i Higiene en el Treball ha elaborat una Guia Tècnica per a l’avaluació i prevenció dels riscos relatius a la utilització dels llocs de treball, que aporta els criteris tècnics i les recomanacions per a facilitar la interpretació i correcta aplicació del citar RD.

El RD estableix que la temperatura dels locals on es realitzen treballs sedentaris propis d’oficines o similars estarà compresa entre 17 i 27° C. Com a treballs sedentaris també s’inclou el maneig d’eines de baixa potència, el treball en banc d’eines, i similars, per la qual cosa la pràctica totalitat de les activitats que es realitzen en els centres d’ensenyament estan incloses en aquest apartat.

Aquesta normativa afecta no solament les aules, oficines o tallers, sinó també els passadissos, escales, serveis higiènics, locals de descans, de primers auxilis, menjadors, o qualsevol local en el qual el personal haja de romandre o puga accedir en raó del seu treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa