Diari La Veu del País Valencià
PSPV proposa a les Corts donar suport a la política lingüística ‘rigorosa i científica’ de l’AVL

RedactaVeu / València

El Grup Parlamentari Socialista de les Corts ha presentat una iniciativa parlamentària perquè el Consell es “sume al suport incondicional a l’AVL” que “els socialistes hem demostrat des del primer moment de la seua creació, ja que respectar l’AVL és respectar la llengua pròpia dels valencians i valencianes”, segons ha afirmat la portaveu socialista de Política Lingüística, Vicenta Crespo.

Per al grup socialista, fou de “gran importancia” la seua creació i en aquests moments també ho és la continuïtat d’aquesta institució perquè “és l’única garantia que tenim els valencians perquè l’idioma valencià tinga un tractament rigorós, científic i normatiu i noes convertisca en una arma política interessada, com en aquests dies està utilitzant-la el govern del PP que amb actituds de menyspreu i amenaces no fa més que mostrar el seu total desconeixement i la seua ignorància sobre el que ha de ser un tema lingüístic i punt”.

“No ens estranya la ignorància per part del govern de Fabra”, ha assenyalat Crespo,perquè en les Corts “ja hem vist com el portaveu del grup popular afirmava en una proposta que l’idioma valencià procedeix de l’iber”.

“Fabra està fent el ridícul més espantós”

La parlamentària ha insistit en el fet que el govern del PP “ha fet i continua fent el ridícul més espantós” per “voler manipular una institució encarregada de vetllar per la normativa del valencià, cosa que l’AVL fa bé”, motiu pel qual el grup socialista insisteixa dir que l’AVL és “necessària”.

En la iniciativa, els socialistes demanen que tots els grups polítics de les Corts “facen públic el seu suport a l’AVL i a la política lingüística rigorosa i científica que està portant endavant des de l’any 1998”, ha explicat la diputada.

També de manera específica demanen al grup popular que inste el Consell a “acabar amb eixa descortesia institucional diària que practica amb l’AVL perquè els valencians no es mereixen un Consell que dia sí i dia també ataca una de les senyes d’identitat valencianes, l’idioma valencià”.

En aquest sentit, considera que el PP ha estat “tergiversant la nostra realitat lingüística i històrica, difonent amenaces i fent ingerències en la institució que a través del seu president i tos els acadèmics estan fent una labor extraordinària respecte a la normalització del valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa