Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana demanarà a les institucions que es pronuncien sobre el ‘cas Cremona’
RedactaVeu / València

Aquest dimecres en què ha començat el curs per a l’alumnat valencià des d’Infantil finsa Batxillerat, la Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola Valenciana ha convocat concentracions a tots els centres públics del País Valencià per deixar constància que “aquest curs no és normal” i que la Conselleria d’Educació “intenta desmantellar l’escola en valencià, pública, de qualitat i laica per diverses vies, des de l’aplicació de la LOMQE fins a enviar la Policia Nacional a centres com el Cremona”, segons han informat fonts de l’entitat que presideix Vicent Moreno.

En aquest sentit, representants d’Escola Valenciana han estat presents en algunes deles concentracions a les escoles i instituts de les nostres comarques com ara el CEIP El Palmeral d’Alacant, el CEIP Herrero de Castelló i del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs, “per donar suport a les famílies de l’alumnat de 3 anys”.

“Malauradament, la imatge del primer dia de classe és la de la policia desallotjant les famílies d’una escola pública que lluita per la seua supervivència i de pares i mares que estan cansats d’escoltar de M. José Català que els tanca l’escola per la davalladade la natalitat, tot i que justament enguany ha augmentat la xifra d’alumnat matriculat ales escoles i M. José Català ha obert algunes unitats en castellà pràcticament buides”, ha denunciat Escola valenciana en un comunicat urgent fet públic a primera hora d’aquesta vesprada de dimecres.

Català evita el diàleg i recorre a les formes de l’estat policial

Segons Escola, es tracta d’una “incongruència darrere d’una altra”, però ara “amb l’agreujant: que la consellera evita el diàleg i les formes de democràcia normal per solucionar els problemes i recorre directament a l’actuació policial, unes formes de setge i d’estat policial que recorden temps grisos i llunyans”, ha declarat el president d’Escola Valenciana.

CEIP Ciutat de Cremona, d’Alaquàs.

Segons Escola Valenciana, “ara és quan l’entitat cívica constata que la consellera mai ha tingut voluntat de diàleg i deixa en evidència davant de tota la societat quins han estat els objectius de la seua cartera d’Educació: evitar el consens amb la comunitat educativa i promoure la repressió policial a les escoles”. A més, considera que la lluita de la comunitat educativa del CEIP Ciutat de Cremona des del curs passat per evitar que s’eliminaren les unitats educatives de 3 anys per a l’actual curs ha estat “exemplar”.

CEIP Herrero de Castelló.
Malgrat això, la consellera ha respost “sentenciant a mort l’escola”, però les famílies dels alumnes de 3 anys havien arribat a una solució, dur els fills i filles a una aula del centre que pertany a l’Ajuntament d’Alaquàs i que professorat voluntari fera les classes.

Segons denuncia Escola Valenciana, “hui 6 mestres interins i jubilats han intentata complir aquest propòsit, però la policia els ha desallotjat, també, per imperatiu de M.José Català”.

A l’entrada de l’escola, les famílies i representants de les entitats que conformen la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic han fet un corredor per donar suport al’alumnat del centre i per a dignificar la tasca que està fent la comunitat educativa del Cremona. No hi havia missatges, ni pancartes, la inspecció educativa ha obligat la direcció de l’escola a retirar-les, segons les mateixes fonts.

“Després de tot el balafiament de diners públics que ha fet aquest Govern valencià, la consellera Català no ha tingut ni un bri de dignitat per a solucionar un cas com el Cremona i tants d’altres, perquè s’ha dedicat a eliminar unitats educatives,fonamentalment en valencià, de l’escola pública i ha incrementat les unitats en l’escola concertada. Això és un fet”, han declarat fonts d’Escola Valenciana.

CEIP Cremona d’Alaquàs, aquest dimecres.

Comparteix

Icona de pantalla completa