El PSPV abandonarà hui la comissió sobre la reforma de l’Estatut en les Corts

Davant la quarta negativa de Fabra a debatre-ho en el Congrés
3 setembre 2014 01:00h
Per a Compromís, la situació de precarietat que viuen Les Corts “és fruit d’un govern del PP insolvent, que no es capaç ni de pagar els proveïdors”.
RedactaVeu / València

El grup socialista en les Corts abandonarà aquest dijous la comissió creada pel PP per a abordar una àmplia reforma de l'Estatut.

El síndic del PSPV-PSOE, Antonio Torres, ha justificat aquest fet perquè “Fabra està enganyant tots els valencians, ja que no està disposat a votar a Madrid el que ací reivindica com una necessitat i injustícia que s'ha de resoldre”, referint-se a la reforma del finançament.

Torres ha recordat que el passat dimarts el PP valencià va sol•licitar, per quarta vegada, l'ajornament d'aquest debat en el Congrés dels Diputats. A més, en aquesta ocasió, Torres ha incidit que “Fabra ha quedat en evidència, ja no s'ha atrevit a remetre un escrit a les Corts perquè siga aquesta cambra la que demane l'ajornament d'aquest debat sobre la reforma de l'Estatut, sinó que enguany ni tan sols s'ha molestat a cobrir les formes” i ha apuntat que “directament ha sigut el president de les Corts, Juan Cotino, qui ha remès unilateralment, i sense comptar amb la resta de partits de l'oposició, un escrit a Madrid sol•licitant l'ajornament del debat d'una qüestió que és crucial” per al País Valencià.

Torres ha posat l'accent que el País Valencià “rep cada any 500 milions menys d'euros que la resta d'autonomies per a infraestructures, la qual cosa suposa que deixen de crear-se milers de llocs de treball pel maltractament que el Govern de l’Estat espanyol contra nosaltres”.

Per açò, ha insistit que la reforma de l'Estatut que hi ha pendent de debatre i votar en el Congrés dels Diputats“permetria que la nostra Comunitat tinguera el nivell d'inversions que li correspon” i ha recordat que “donada la situació especial en què ens trobem pel que fa a la desocupació, açò podria contribuir a eixir abans de la crisi”.next