Diari La Veu del País Valencià
The Economist torna a carregar contra el maltractament del català

The Economist denunciava fa uns dies que el català no té l’estatus que es mereix a l’Estat espanyol. El prestigiós diari carregava contra el tracte que l’Estat espanyol dóna al català i retreia al seu Govern que no deixe utilitzar el català al Congrés dels Diputats. Així mateix, el diari relaciona la falta d’un govern estatal que aposte pel plurilingüisme i el maltractament de la llengua amb l’increment de l’independentisme.

Tots els arguments proindependentistes es relacionen

The Economist ha seguit de ben a prop les raons econòmiques dels anhels d’independència de Catalunya. No obstant això, el rotatiu també ha reconegut que, a més dels arguments econòmics, també n’existeixen històrics i culturals. En aquest sentit, l’article The problems of a multilingual Spain (Els problemes d’una Espanya multilingüe) relaciona els dos factors i apunta que “un sentit de nacionalitat i identitat compartida és fonamental perquè les regions més riques accepten la seua funció de subvencionadores”

”Tractar millor el català i amb més dignitat seria un pas necessari per a calmar el ressentiment a Catalunya”, etziba l’article. El diari econòmic recomana a l’Estat espanyol que done suport públic a la llengua catalana i, fins i tot proposa al Govern de Rajoy que permeta l’ús del català al Congrés dels Diputats.

Tanmateix, el rotatiu reconeix que el Govern va en direcció totalment contrària i “ha intentat marginar la llengua catalana”. En aquest punt posa d’exemple el cas de Suïssa -un altre país amb un fort multilingüisme- que reconeix i respecta la pluralitat lingüística de les seues regions i, alhora, dóna una autonomia fiscal considerable.

El maltractament lingüístic espanyol al punt de mira de The Economist

No és la primera vegada que aquest diari posa el dit a l’ull en la incivilitzada postura del Govern espanyol sobre el català. Fa tot just un mes el mateix diari es feia ressò de la reivindicació dels catalans i catalanes de defensar la seua llengua i denunciava el “controvertit” cas del català.

Notícia publicada en directe.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa