Diari La Veu del País Valencià
Problemes en els accessos al CP María Yocasta al Port de Sagunt

RedactaVeu / Port de Sagunt

Jose Manuel Tarazona, membre de la sectorial d’educació de Compromís, denuncia la mala planificació per part de l’Ajuntament en quant a l’entorn del Col·legi Públic Maria Yocasta. Concretament, els nacionalistes destaquen que “al Carrer Vent de Penagall del Port, hi ha dos portes de entrada i eixida de la comunitat escolar al Col·legi Públic María Yocasta Ruiz Aguilera. Creiem que des que es va fer el col·legi hi ha deficiències que no s’han corregit en un lloc de concentració de més de mil persones, la majoria xiquets i xiquetes de curta edat a l’entrada i eixida del centre educatiu”. En aquest sentit destaquen que “els passos de vianant estan esborrats i no es veuen, tot i que l’empresa PAVASAL des de març de 2014, té un contracte de 510.000 euros a 4 anys, per a la senyalització horitzontal i vertical de Sagunt i a dia de hui no sabem quina és la planificació en trànist per a repintar i si són conscients de les necessitats que tenim”.
Per altra banda “la porta d’infantil no té rampa adequada per a persones, xiquets i xiquetes amb mobilitat especial i al col·legi hi ha” continua Tarazona, qui destaca que el col·legi ja va ser recepcionat amb moltes deficiències i la Conselleria va donar el seu vistiplau, “i ara vorem els problemes que donen les intervencions del Pla d’Ocupació al gimnàs del Centre i la convicència amb l’horari lectiu”.
Compromís també agafa les queixes veïnals i vol deixar palés la situació en l’eixida i entrada del col·legi on “la policia no va gaire a controlar i regular el trànsit per a un col·legi que en els moments de més afluència pot tindre al voltant de més de mil persones entrant o eixint al col·legi, i el tall de trànsit el fan els pares ficant una tanca” continua Tarazona “i aquesta demanda la durem a la comissió corresponent en l’Ajuntament per tal de poder solucionar-ho, juntament amb l’eliminació del badem que hi ha ja que no està ben situat perquè està després de la primera eixida d’infantil. A més, també durem la problemàtica en la regulació del sentits dels carrer que provoca que s’embolique el trànsit davant la porta de primària”.

Comparteix

Icona de pantalla completa