Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Morella realitza diverses millores al castell
RedactaVeu / Morella

La brigada d’obres de l’Ajuntament de Morella està treballant en la millora de diferents zones del castell. Durant el mes d’agost i aquest inici de setembre, s’ha actuat al Polvorí, situat al costat del cos de guàrdia que alberga el Saló del Carlisme, al Convent de Sant Francesc i la Sala de Profundis, de manera que s’ha millorat el seu estat, s’han netejat els camins annexos i s’han solucionat problemes de conducció d’aigües i filtracions. Aquestes intervencions pretenen millorar el manteniment del monument i continuar amb l’avançat estat de rehabilitació de la fortalesa.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, destaca que “és molt important seguir combinant les grans intervencions en el nostre patrimoni, com l’actuació a la muralla de la Porta Ferrisa o la propera intervenció en les torres de la Pardala i Sant Francesc, amb un bon manteniment i petites obres que milloren l’estat del monument i alguns problemes que passen més desapercebuts per als veïns i visitants però que són de gran importància”. Per això, afegia que “ja es van realitzar diverses millores abans de l’estiu, que és el període en què es rep un major nombre de visitants, i ara, s’està continuant amb la millora de diverses zones”.

Vista aèria de Morella

El consistori morellà ha millorat l’estat del Polvorí, adequant-lo per fer-lo visitable en un futur. D’aquesta manera, més endavant podrà fer-se una sala d’exposicions, tal com es va fer al cos de guàrdia pròxim. A més, en aquesta zona també s’han millorat algunes escales d’accés a la Plaça d’Armes, canviant l’empedrat i rebaixant l’alçada d’algunes d’elles. Pel que fa a la zona del Convent de Sant Francesc, s’han millorat les conduccions d’aigua i s’ha netejat el camí annex al monument. A més, s’han solucionat els problemes de filtracions que existien entre la Sala Profundis i l’altar del mateix convent. Alguns d’aquests treballs es van realitzar abans del mes d’agost i altres s’han dut a terme aquesta setmana. Així, els més de 25.000 visitants que ha rebut el castell de Morella en els mesos de juliol i agost han pogut veure la fortalesa amb el seu millor aspecte.

Torre de la Pardala i Sant Francesc

Cal recordar que, el proper any, el Ministeri de Cultura emprendrà una intervenció a la zona de les torres de la Pardala i Sant Francesc del castell de Morella. A principis d’agost es va licitar la redacció del projecte i el termini per presentar-se al concurs finalitzarà el proper dia 8 de setembre. Aquesta actuació tindrà un pressupost de més de 700.000 euros i servirà per millorar una zona deteriorada del monument.

Comparteix

Icona de pantalla completa