El Consell manté una línea en castellà per a un sol alumne al CEIP Pare Català

La consellera tanca una unitat en valencià que van sol·licitar 21 famílies al Cremona i una altra al CEIP Herrero de Castelló que van sol·licitar 15 famílies. Per contra, força l'obertura d'una unitat en castellà per a 1 alumne al CEIP Pare Català de València en contra de les recomanacions de la comunitat educativa del centre. Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana: "On estan els diners d'Europa destinats a construir el nou centre del CEIP Ciutat de Cremona?"  
4 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
La consellera d'Educació justifica la supressió de la unitat en valencià d'Infantil de 3 anys al CEIP Ciutat de Cremona per la davallada de la natalitat. Durant el període de matriculació 21 famílies sol·licitaren matricular els fills i filles de 3 anys a l'escola Cremona. La consellera d'Educació s'ha negat a mantindre aquesta unitat i, per tant , ha forçat sentenciar el tancament de l'escola encara que tot l'alumnat que hi estudia ara acabe Primària. Un cas semblant és el del CEIP Herrero de Castelló,  M. José Català ha mantingut una unitat de 3 anys en castellà que van sol·licitar 4 famílies i ha tancat la unitat en valencià, sol·licitada per unes 15 famílies.
 
"La manca de transparència, diàleg i consens de M. José Català és injustificable quan es posen els casos sobre la taula i es fan les comparatives pertinents", ha assenyalat hui el president d'Escola Valenciana a les portes de l'escola Cremona i ha afegit: "És un escàndol el que M. José Català està fent en el camp de l'Educació i en compte d'assegurar la millor educació possible al nostre alumnat està fent pura ideologia neoliberal i intransigent".
 
Segons Escola Valenciana, la solució del CEIP Ciutat de Cremona és senzilla i ràpida si la ideologia i el mal quefer no està pel mig: el mateix docent que està a la unitat habilitada del CEIP Vila d'Alaquàs on volen reconduir l'alumnat del Cremona, podria incorporar-se al CEIP Ciutat de Cremona sense cap cost.


Vicent Moreno en la visita al CEIP Cremona
 
 Cas CEIP Pare Català: una mestra, un alumne per a una unitat en castellà
 
L'aula de castellà de 4 anys del CEIP Pare Català de la ciutat de València té la ràtio més baixa de tot el País Valencià. Aquest centre de València va sofrir el curs passat la incongruència de l'Administració educativa, quan dues famílies van reclamar ensenyament en castellà a meitat de curs i M. José Català els va habilitar una unitat d'aquestes característiques. Després d'una sentència del TSJ valencià la consellera va haver de rectificar, no obstant açò, ha mantingut aquesta unitat oberta.
 
Al CEIP Pare Català enguany hi ha una unitat en castellà per a 3 anys i una altra per a 4 anys. La família que va iniciar la polèmica ja no està al centre, ha preferit matricular el seu fill a una altra escola d'ensenyament en castellà, perquè hi sobren places al barri de Benimaclet. No obstant açò, la unitat en castellà d'Infantil de 4 anys continua en marxa, paradoxalment. En aquesta unitat hi ha una mestra per a 3 alumnes matriculats. Segons fonts de l'AMPA de l'escola encara no s'han presentat els altres dos alumnes.


 
 
 
next