Diari La Veu del País Valencià
Sánchez al Cremona: ‘Tinc 2 filles i van a la pública perquè defense l’educació de qualitat’
RedactaVeu / Alaquàs

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha deixat caure aquest dijous per Alaquàs per expressar la seua “solidaritat” i “compromís” amb la comunitat educativa del centre educatiu Ciutat de Cremona, escenari del polèmic desallotjament de voluntaris docents i pares d’alumnes per part de la policia coincidint amb l’inici del curs, la qual cosa ha originat les protestes d’Escola Valenciana i partits de l’oposició.

Durant la seua visita, Sánchez, acompanyat per Ximo Puig, ha manifestat que l’educació pública “no pot millorar amb menys professors i més alumnes per aula”. Per aquest motiu, ha reclamat al president Mariano Rajoy“ un projecte de país que aposte per l’educació pública”.

Sánchez ha fet aquestes declaracions en els voltants del col•legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs, centre que des del curs passat és epicentre d’un conflicte entre pares d’alumnes de 3 anys que volen que els seus fills estiguen escolaritzats en línia en valencià en ell i que la Conselleria d’Educació va suprimir.

Sánchez ha mantingut durant la seua visita una entrevista amb els pares afectats i membres de l’AMPA, als qui ha traslladat la seua “solidaritat” i el seu “compromís” amb la comunitat educativa, que en moltes parts de l’Estat espanyol “sosté amb el seu compromís l’educació pública”.

“Desgraciadament, tant per part del Govern de la Generalitat com el central, no hi ha aquest mateix compromís amb els col·legis públics. Per a molts pares i alumnes la tornada a l’escola no ha sigut fàcil, accessible i en les condicions de qualitat que mereixen els nostres fills”, ha afegit el líder del PSOE.

“Quan escolte parlar Rajoy trobe a faltar un projecte de país des de la base que aposta per l’educació pública”, ha dit el secretari general del PSOE, i ha afegit que “aquesta no pot millorar amb menys professors i mes alumnes per aula”.

Sánchez: ‘Tinc dues filles i les porte a un col•legi públic perquè defense l’educació pública’

“No permetrem que es manifesten durant huit anys per a reclamar un col•legi de rajola i no de barracons. Tinc dues filles, les porte a un col•legi públic i defense açò, una educació pública de qualitat per a la classe treballadora i mitjana que la paga amb els seus impostos”.

Per la seua banda, el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, que ha acompanyat Sánchez en la seua visita al col•legi d’Alaquàs, ha lamentat que la valenciana haja sigut la primera autonomia a aplicar una llei (LOMQE) “absolutament negativa” per a la comunitat escolar.

Segons Puig, el problema del Cremona “es repeteix per a milers de xiquets que estudien en barracons, amb una pèrdua constant de la qualitat, reducció de 3.000 professors en els últims dos anys”, la qual cosa genera “problemes greus”.

El secretari dels socialistes valencians ha criticat, així mateix, l’avançament de les classes “per la calor” que es registra en les aules i ha afirmat que “si en algun lloc és lògic que comencen les classes més tard” és al País Valencià.

“En aquest sentit ha acusat d’“insensibilitat” la Generalitat per suprimir la línia d’accés al col•legi i ha lamentat que “qualsevol de les insensateses comeses pel Consell en l’últim mes és més cara que mantenir aquesta línia educativa”, la qual s’ha compromès a restablir després de les eleccions autonòmiques si és elegit president de la Generalitat.

Una de les portaveus de la plataforma Tots som Cremona i mare d’una alumna del col•legi, Mónica Gil, ha insistit que la comunitat educativa “no permetrà el desmantellament” del col•legi i ha advertit que els pares afectats “no tinguem llibertat per a triar centre ni per a reunir-nos en el col•legi on porten els nostres fills”.

“Fabra, rectifica i retorna la línia de 3 anys”

“El Cremona té un projecte educatiu de comunitats d’aprenentatge que només s’aplica en quatre col•legis” del País Valencià. ¿On estan els fons que va rebre la Generalitat del BEI per a un programa de construcció de col•legis?”, ha preguntat la portaveu, que ha exigit a la Generalitat que rectifique i retorne l’habilitació de la línia de 3 anys.

“No demanem més que els xiquets puguen anar al col·legi amb els seus germans, els mateixos drets que la resta”, ha subratllat.

 

Comparteix

Icona de pantalla completa