Diari La Veu del País Valencià
Per la retirada de plaques dels corruptes en el Baix Segura
RedactaVeu / Torrevella

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit la retirada de la placa d’inauguració del palau de Justícia de Torrevella, “ja que apareix el nom de l’exalcalde Pedro Hernández Mateo”, així com la de l’àrea d’Urbanisme del municipi i la inscripció de l’Ajuntament d’Oriola Costa amb el nom de l’exalcalde Luis Fernando Cartagena.

Mollà ha recordat que Hernández Mateo es troba en aquests moments a la presó complint una condemna de tres anys de presó i set d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental, mentre que Cartagena va ser condemnat a quatre anys de presó pels delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics.

“En aquest sentit, és més que evident que aquests excàrrecs públics no mereixen rebre cap tipus de distinció ni les nostres institucions han de veure’s tacades pels noms de corruptes, de manera que exigim la seua retirada dels llocs que ocupen, així com unes altres que puguen existir”, ha assenyalat.

Així mateix, la diputada de Compromís ha indicat que des del seu grup parlamentari hem registrat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual demanem a les Corts Valencianes “que insten al Consell a retirar de totes les dependències públiques aquelles plaques commemoratives on figure el nom de persones, gestors o representants polítics condemnats per corrupció o frau a la Hisenda Pública”.
Mireia Mollà ha afegit que “la regeneració democràtica també passa per símbols com aquests, doncs es tracta de demostrar una vertadera tolerància zero amb la corrupció, especialment en tot allò relacionat amb l’àmbit públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa