Diari La Veu del País Valencià
Gran presència mediàtica en les Festes de la Mare de Déu de la Salut
RedactaVeu / Algemesí

L’expectació davant les imminents Festes de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni de la Humanitat creix a mesura que s’apropa l’esdeveniment.

L’Ajuntament d’Algemesí ha rebut més de 200 peticions de credencials per a periodistes, freelance, fotògrafs i mitjans de comunicació -entre ells periodistes i gràfics de La Veu del País Valencià– amb l’objectiu de poder cobrir les tres processons que componen els dies centrals de la festa d’Algemesí.

Berca TV, la televisió local d’Algemesí, cobrirà les tres processons de la festa a través del canal de televisió comarcal Sucro TV i retransmetrà en directe la Processoneta del Matí des de les 11 hores, en el seu recorregut pel carrer Berca, Plaça del Carbó i Plaça Major, i l’eixida de la Processó de Volta General des de la Plaça Major.

De la mateixa manera, Berca TV oferirà els dies posteriors a la festa una programació especial amb el més significatiu de la festa.

Per a la regidora de Comunicació, Vicenta Castell, és “notable” cada vegada el major nombre de professionals de la comunicació i fotògrafs que, “moguts per l’interès de la nostra festa i la plasticitat dels balls i les torres humanes”, sol•liciten acreditació per assistir i cobrir els moments més especials d’aquesta tradicional festa, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

A més enguany, i com a principal novetat, Berca TV retransmetrà imatges del campanar d’Algemesí i de la Mare de Déu projectades en la façana de la Basílica de Sant Jaume a la Nit del Retorn.

Així també, mitjans de comunicació locals i autonòmics oferiran durant aquests dies, reportatges, entrevistes i suplements especials amb els protagonistes i amb tota la informació sobre la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, segons han informant fonts municipals.

Si bé la presència de mitjans de comunicació i de personalitats del món de la política i la cultura, de l’esport ha sigut creixent al llarg d’aquests últims anys, des de la declaració de les Festes de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni de la Humanitat s’ha disparat l’interès per assistir a aquestes festes, principalment a la Processoneta del Matí el 8 de setembre, un espectacle “incomparable” que s’inicia a les 10 hores des de la Capella de la Troballa, recorre el carrer Berca i finalitza amb l’espectacular entrada de la imatge de la Mare de Déu de la Salut a la Basílica de Sant Jaume passat el migdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa