Diari La Veu del País Valencià
Tornar a escola és més car per als valencians

EP / València.

El cost de la tornada a escola per a l’economia de les famílies del País Valencià és el major de l’Estat espanyol, ja que aquest desemborsament suposa un 4,02 per cent de les despeses totals de l’any, segons una anàlisi de Kelisto.es, la web de l’estalvi

Aquesta despesa representa per a les famílies de l’estat 838 euros de mitjana, un 3,09 per cent dels 27.097 euros que gasta una llar a l’any. Ara bé, l’impacte del retorn a les aules serà molt diferent en funció del tipus de centre al qual s’incorporen els alumnes: en el cas dels col·legis públics, la factura representarà el 2,06 per cent del total (560 euros); en els concertats, el 2,87 per cent (780 euros) i en els privats, el 4,33 per cent (1.175 euros).

Pel que fa al curs anterior, la despesa mitjana vinculada a la tornada a les aules s’ha mantingut pràcticament estable: tan sols ha augmentat un 0,96 per cent, en passar de 830 a 838 euros. En canvi, si comparem la situació actual amb el que ocorria abans que començara la crisi, l’increment ha sigut major: des de 2007, aquests costos han crescut un 2,07 per cent (de 821 a 838 euros).

Els pares desemborsaran enguany una mitjana de 838 euros per a equipar els seus fills i filles amb tot el necessari per a tornar a les aules, des de llibres fins a roba, passant per articles de papereria o material esportiu. En total, aquests costos generaran una factura que superarà els 6.770 milions d’euros a nivell estatal.

“En un context en el qual el 16,9 per cent de les llars arriba a fi de mes amb molta dificultat i un 41 per cent no té capacitat per a afrontar despeses imprevistes, resulta essencial comparar les diferents ofertes que hi ha en el mercat per a retallar la despesa final que es destinarà a la tornada a escola”, explica la portaveu de Finances Personals Kelisto.es, Estefania González.

Comparteix

Icona de pantalla completa