Diari La Veu del País Valencià
Villena bat el Guinnes de la desfilada de Moros amb més participació del món

Villena / RedactaVeu

Aquesta passada nit i matinada del dia 6 al 7 de setembre s’ha celebrat la Cavalcada de Moros i Cristians a Villena (Alt Vinalopó) amb la qual s’ha volgut, amb èxit, batre el Record Guinness a la desfilada nocturna més participativa de Moros i Cristians del Món.

En qualsevol cas, tot sembla indicar que s’ha superat amb escreix la xifra, ja que aquesta vegada han participat més de 14.000 persones, i el registre anterior era de poc més de 400 persones.

Es tracta de la primera vegada que unes festes d’aquest tipus han sol•licitat formar part del llibre Guinness World Record, la qual cosa converteix el municipi de l’Alt Vinalopó en un referent a nivell mundial. Per a una ocasió tan especial, es va comptar amb la presència de dues convidades especials: l’actriu Ruth Gabriel i la balladora i coreògrafa Yolanda Gaviño.

La Desfilada de Moros i Cristians de Villena se celebra tradicionalment en la nit del 6 de setembre. Enguany, durant al voltant de set hores, uns 14.000 participants entre festers, festeres, bandes de música i ‘boatos’ recorren més d’un quilòmetre de distància pel centre de la ciutat.

Les Festes de Moros i Cristians formen part de la tradició popular del País Valencià, però si alguna cosa diferencia Villena és la seua multitudinària participació en les desfilades que se celebren del 4 al 9 de setembre.

Per aquest motiu, segons han informat fonts municipals, es pretén aconseguir la declaració de Festes d’Interès Turístic Nacional. Precisament amb aquest objectiu s’ha engegat una sèrie d’accions dins de la campanya promocional ‘Dia 4 Tot bogeria’ impulsada per l‘Ajuntament de Villena i la Junta Central de Festes.

La Cavalcada, amb la seua espectacular posada en escena, es va allargar des de les 9 de la nit del dia 6 fins a ben entrada la matinada del dia 7 de setembre.

Boato comparsa de Maseros.
Els 91 caps masculins i 81 caps femenins del bàndol moro i cristià comanden els més de 10 mil festers i festeres organitzats, d’una banda, en desenes de blocs que vesteixen els vestits oficials de les 14 comparses i, per una altra, les 36 esquadres especials, els dissenys exclusius de les quals són estrena cada any. A açò cal sumar les 115 bandes de música que interpreten marxes mores, pasdobles i marxes cristianes, així com les 50 carrosses i els diferents ‘boatos’ i grups de ball.
L’actriu Ruth Gabriel amb les regines de Festes.
Per a donar suport a la iniciativa, Villena ha comptat amb dues convidades d’honor, l’actriu Ruth Gabriel, guanyadora del Goya a millor actriu revelació per Días Contados, i la balladora i coreògrafa Yolanda Gaviño, que enguany ha estrenat amb gran èxit l’espectacle Carmen.

Les festes de Villena finalitzaran el pròxim dimarts, dia 9 de setembre.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa