Diari La Veu del País Valencià
La FSMCV premia Bankia i a Català pel seu patrocini i suport a l’educació musical
RedactaVeu / València

La vetlada va tenir dos guardons destacats que es van atorgar a Bankia (empresa) i a la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Maria José Català (premi extraordinari) pel seu suport a l’educació musical. L’entitat bancària destinarà un milió d’euros prorrogable durant cinc anys, la qual cosa podria suposar una ajuda total de 5 milions d’euros en una labor de patrocini privat inèdit a un col·lectiu que és el principal agent cultural del País Valencià integrat per 544 societats musicals i les seues escoles de música amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

Bankia destinarà 400.000 euros a beques per a alumnes de les escoles de música de la FSMCV del milió anual per al curs 2014-15 en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb CulturArts Generalitat. Miguel Capdevila, director territorial de València i Castelló de Bankia, va afirmar que “representeu el millor dels valors de la societat valenciana i Amalia Blanco, directora de comunicació i relacions externes de Bankia, va remarcar l’encert de l’aposta de l’entitat.

Català va tenir un paper primordial en aquest patrocini perquè va emplaçar, mesos arrere, els responsables del banc a patrocinar aquest moviment associatiu i Bankia va valorar la importància del seu projecte, la seua presència i labor en el territori i la tornada d’aquesta iniciativa.

La consellera, que va estudiar música en la Unió Musical de Torrent (l’Horta), ha sigut sensible a les reivindicacions del col·lectiu entorn de l’educació musical donant-li més pes a l’assignatura de música en el sistema educatiu valencià, dins de les seues competències autonòmiques en el marc de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Almeria, va assegurar que “l’educació musical és clau en la integració social” i va instar el Govern espanyol i valencià a “donar suport amb decisió la projecció internacional de les societats musicals i a afavorir que ho facen empreses com Bankia i la societat amb una llei de mecenatge audaç”. A més, va demanar amb vehemència “consens polític, protecció i estabilitat” per al col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa