Diari La Veu del País Valencià
CSI·F recorre el nou decret de jubilació forçosa del personal sanitari
RedactaVeu / València

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha sol·licitat dita mesura cautelar de la suspensió de l’execució de la resolució recorreguda, com ja va fer amb l’anterior decret. Aleshores, la sala va establir la suspensió cautelar i, posteriorment, va fallar a favor del sindicat. Conselleria va respondre promulgant un nou decret, que hui ha recorregut CSI·F.

La central sindical explica en el seu escrit que “el decret que es recorre no ha sigut negociat amb els representants dels treballadors. Aquests van ser convocats el 30 de juliol de 2014, dies abans de la seua publicació en el DOCV, a una mesa sectorial en la qual únicament se’ls va comunicar el text del decret que posteriorment es va aprovar”.

El sindicat recorda que la Llei 9/1987, de 12 de juny, estableix clarament, en el seu capítol III, que seran objecte de negociació “quantes matèries afecten a les condicions de treball i a l’àmbit de relacions del personal estatutari i les seues organitzacions sindicals amb l’administració pública o el servei de salut”.

La central sindical, en el recurs, explica també que el decret se sustenta en un annex del Pla d’Ordenació de Recursos Humans declarat nul per sentència 527/2014. “Per tant, concorre una irregularitat invalidant que per si sola determina la nul·litat del decret”, assenyala l’escrit.

El sindicat igualment avisa que aquest decret del Consell “conculca directament el principi de jerarquia normativa”, ja que una matèria d’aquesta envergadura ha de ser aprovada per llei, pel ple de les Corts Valencianes.

La central sindical lamenta que Conselleria de Sanitat s’entossudisca a jubilar de manera forçosa treballadors que es troben en plenes condicions per a treballar i que poden aportar la seua experiència i coneixements a la societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa