Diari La Veu del País Valencià
Una Festa de tot el poble valencià

Leo Part / Algemesí

Això és el meu poble. El poble valencià. Un any més, muixeranguers, bastoners, tornejants, balladors i músics, entre tot un fum de protagonistes, han tornat a celebrar a Algemesí, davall un sol de justícia, una de les tradicions més representatives, característiques i simbòliques del País Valencià. Una tradició que persisteix al llarg dels segles i que des de 2011 és patrimoni, no sols del poble valencià, sinó de tota la Humanitat.

La Processoneta del Matí ha tornat a condensar en a penes tres hores –de 10 a 13 hores- i un recorregut d’uns pocs centenars de metres –la distància marcada pel carrer de Berca que separa la Capella de la plaça Major-, una autèntica i extraordinàriament acolorida explosió patrimonial i cultural de música, festa i tradició.

Malgrat el cansament acumulat al llarg d’aquestos dies de festa pels protagonistes de la comitiva, i el fet que la forta pluja registrada anit a la comarca de la Ribera obligara a retardar l’eixida –a les 23 hores sobre les 22h previstes- i finalització -2 de la matinada aproximadament- de la Processó de les Promeses-, la festa articulada al voltant de la imatge de la Mare de Déu de la Salut ha lluït com mai.

Aquesta vesprada, a les 19:30 hores, la Processó de Volta General, la més llarga i de major durada de totes, que tancarà amb brillantor una Festa que ha deixat de ser sols del poble valencià per a pertànyer a tota la humanitat. Ports seguir-la en el vídeo que acompanya aquesta informació.
>

Comparteix

Icona de pantalla completa