Diari La Veu del País Valencià
Castelló es va adherir a la l’Estratègia de Promoció de la Salut gràcies a Compromís
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat hui que “el proper 18 de setembre finalitza el termini perquè els ajuntaments interessats a rebre suport financer per impulsar l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Sanitat, presenten les sol·licituds.

Gràcies a la proposta de Compromís, es va aprovar en plenari la nostra adhesió. El pas següent és que la Regidoria de Sanitat i Salut es comprometa a fer un seguit d’actuacions que busquen la millora de les condicions de vida, la salut i el benestar de la població. Aquest és l’únic sentit de pertànyer a una xarxa de treball. Massa vegades es dóna el fet que ens adherim a iniciatives que sonen bé però després no hi ha actuacions concretes”.

La regidora ha comentat que “en aquest cas, vetllarem perquè es cree una mesa intersectorial que incloga sectors de salut, educació, benestar social, transport, urbanisme, esports i medi ambient, com a instrument per avançar i desenvolupar intervencions en salut i equitat en totes les polítiques.

Cal identificar els recursos comunitaris, amb l’objectiu de potenciar-los i que es puguen conèixer, per a la seua possible utilització en les accions comunitàries que es promoguen a nivell local”.

Finalment, Ali Brancal ha afegit que “incorpora-se a aquesta estratègia farà que es millore l’actuació municipal en l’àrea de salut. Des de Compromís sempre hem considerat que els problemes de la ciutadania van més enllà de la competència d’una sola regidoria i que l’actuació conjunta millora les intervencions. És per això que ens felicitem que l’Estratègia a la qual ens adherim contemple la implicació de diferents regidories. Creiem que és la manera adequada de treballar, tant en salut, com en igualtat, treball, serveis socials i moltes altres àrees municipals que ara mateix estan massa separades unes d’altres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa