Diari La Veu del País Valencià
Denúncia de CCOO-PV davant inspecció de treball per exposició a altes temperatures en l’IES Serpis
RedactaVeu / València

Des de CCOO PV recomanen als centres educatius que mesuren les temperatures de les aules en diferents hores i en funció del diagnòstic, denuncien la situació davant Conselleria, i ho comuniquen al sindicat. En cas que es valore la suspensió de les classes, animen a fer-ho en consens amb la comunitat educativa i amb el suport del AMPA del centre. Sempre amb l’objecte de preservar la salut de professorat i alumnat durant aquelles hores en les quals se superen els 27º permesos en les aules.

Ahir la FE CCOO PV va presentar denuncia en la Inspecció de Treball perquè des de l’inici de curs s’estan registrant temperatures que estan molt per sobre de l’establit en el RD 486/1997. El divendres passat en la visita que va realitzar el delegat de prevenció juntament amb la tècnica del gabinet de Salut Laboral de CCOO es va constatar que efectivament s’està treballant a unes temperatures que suposen un risc per a la salut.

En les aules de tecnologia la temperatura a les quatre de la vesprada era de 35 graus, en el gimnàs de 32 graus i en les aules del primer pis la temperatura oscil·lava entre més de 28 graus i 30 graus.

Mentre se succeeixen mobilitzacions i protestes davant aquesta situació. Delegats i delegades de CCOO han participat en una concentració en el CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo del Port de Sagunt al costat de la comunitat educativa, i en un acte de protesta amb llançament de poals d’aigua en l’IES Massamagrell. També hi ha hagut actes en centres de València.

Aquestes condicions de treball no són ni de lluny les condicions òptimes per a exercir la tasca docent i pedagògica pel que Conselleria hauria d’abordar aquesta situació al més prompte possible i establir mesures preventives i adequació d’aules i del centre en general.

Comparteix

Icona de pantalla completa