Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Cullera declararà per fi el 25 de setembre per l’incendi

ACN / RedactaVeu / València.

El jutjat número 3 de Sueca ha citat l’alcalde de Cullera (La Ribera), Ernesto Sanjuán, el pròxim 25 de setembre en relació amb l’incendi que es va declarar a la muntanya del municipi el passat 26 d’abril i pel qual està acusat d’imprudència greu. Sanjuán compareixerà al costat del regidor de Festes, Andreu Piqueras, per haver autoritzat uns focs artificials expressament prohibits atès que la Generalitat Valenciana havia decretat alerta màxima per risc d’incendis forestals. La vista ha estat ajornada en dues ocasions per impossibilitat de compareixença d’alguna de les parts citades.

Les investigacions se’n deriven de sengles denúncies de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) davant la Fiscalia Superior del TSJ del País Valencià contra l’alcalde de Cullera. Les dues formacions el consideren responsable de l’incendi del mes d’abril a la muntanya del municipi.

Les denúncies remarquen que el Centre de coordinació d’emergències de la Generalitat Valenciana va notificar per fax a l’Ajuntament de Cullera la prohibició de realitzar focs artificials en aquella jornada a causa del nivell 3 de preemergència per incendis.

Comparteix

Icona de pantalla completa