Diari La Veu del País Valencià
Compromís reclama que la gestora de CAM actue amb transparència i preserve l’Obra Social
RedactaVeu / Alacant
La diputada Mireia Mollà ha indicat, ‘és necessari que aquesta comissió treballe amb total transparència per garantir la seua correcta gestió, un punt especialment important atès el procés opac i totalment irregular que es portà a terme a l’antiga CAM, i també que permeta propostes i suggeriments, a través d’un procés reglat’.

‘Fomentar la participació és essencial també, si tenim en compte que, tot i que les persones designades puguen representar diferents àmbits del coneixement, la comissió gestora no s’ha obert a diversos sectors socials que expressen millor la pluralitat del territori on operava la CAM, com poden ser persones lligades a l’ensenyament, a la defensa del Medi Ambient o creadors, entre d’altres’, ha destacat.

Alhora, la diputada de Compromís ha destacat la necessitat que la gestora preserve els serveis que oferia l’antiga Obra Social de la CAM, ja que són de gran transcendència per al nostre territori i corresponen a àmbits fonamentals com la solidaritat, el medi ambient i la cultura.

Segons Mireia Mollà: ‘En concret, s’hauria d’atendre a criteris bàsics com corregir els desequilibris territorials en diversos camps d’actuació, especialment aquells relacionats amb la solidaritat en aquest context de crisi’. A més a més ha afegit, ‘també és essencial actuar amb la col·laboració d’entitats de referència, com universitats, associacions solidàries o de defensa del medi ambient’.

Així mateix, la diputada ha assenyalat que s’ha de garantir la permanència dels fons culturals en els seus llocs actuals, especialment en el cas dels autors alacantins, i prioritzar la conservació del patrimoni històric i artístic, com la Casa Modernista de Novelda. També s’han de seguir desenvolupant els programes de preservació mediambiental, amb referents com el centre ‘Los Molinos’ de Crevillent.

‘En definitiva, demanem el compromís de la gestora amb la ciutadania i que es garantisca la protecció de l’Obra Social, un aspecte que hem reclamat en moltes ocasions a Les Corts valencianes perquè considerem de gran rellevància. En aquest sentit, només entendríem que la resta de forces polítiques se sumaren a aquesta reivindicació sense fissures’, ha conclòs Mireia Mollà.

>

COMPROMÍS Mireia Mollà comissió d’investigació corrupció solidaritat-Blasco

>

COMPROMÍS Mireia Mollà “a Fabra se li hauria de caure la cara de vergonya per manten

Comparteix

Icona de pantalla completa