Diari La Veu del País Valencià
Detingut un home a València per apologia del terrorisme d’ETA a Internet

ACN / València.

La policia espanyola ha detingut un home de 42 anys a València com a presumpte autor d’un delicte d’apologia del terrorisme, segons que han informat fonts policials. El detingut va penjar tres comentaris a un conegut portal de vídeos per internet on enaltia i celebrava un assassinat comès per la banda terrorista ETA a València l’any 1992. Les mateixes fonts indiquen que les investigacions es varen iniciar després de conèixer que en un portal d’Internet dedicat a l’allotjament de vídeos de diferent naturalesa, hi havia comentaris que podrien constituir un delicte d’enaltiment del terrorisme. En els textos un mateix usuari de la xarxa mostrava la seua alegria per l’assassinat comès en el seu moment per la banda terrorista ETA.

Com a conseqüència de les indagacions dels policies van descobrir la identitat del responsable, que va ser detingut a l’avinguda de Campanar de València com a presumpte autor d’un delicte d’enaltiment del terrorisme. Posteriorment els agents van efectuar un registre al domicili de l’arrestat on van intervenir dos ordinadors, un telèfon i una agenda entre altres coses.

El mes de gener de 1992, ETA assassinava d’un tir al bescoll el catedràtic de Dret i conseller d’Estat Manuel Broseta, amb qui el PP negociava per encapçalar la llista a la Generalitat Valenciana de l’any 1995. Aquest va ser l’únic atemptat amb resultat de mort que la banda terrorista va efectuar a València aquell any.

Comparteix

Icona de pantalla completa